Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Tres-cents participants es reuneixen en l'Estadi 'Roberto Gil' per a disputar la primera jornada de la Copa de Futbol Inclusiu

L'objectiu de la iniciativa és fomentar la inclusió a través de l'esport.

'ESPORTS' 27 de gener de 2020

Acurtar distàncies fomentant la inclusió a través de l'esport és el principal objectiu de la Copa de Futbol Inclusiu, que organitza per segon any consecutiu l'Associació Proyecto Unión Deporte y Inclusión.

L'Estadi Municipal Roberto Gil va acollir ahir la primera jornada de la Lliga Regular de la Copa, amb la participació de 26 equips de les províncies de València, Castelló i Alacant. En la trobada es van donar cita els clubs, el Sport Sa, València CF, Villarreal CF, Ilunion Lavanderias y Servicios a la Hosteleria - C.T. València, Esglai de Xátiva, CF Malvarrosa, Fundación Espurna Daimús CF, Aderes Ribarroja, Ribarroja CF, Molí de Onda, Asprona, CD Acero, Primer Toque CF, FC Benaguasil i A Contracorrent.

Més de 300 persones es van donar cita en aquesta primera jornada de lliga que va comptar amb la col·laboració del Ribarroja CF i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria.

“L'esport és clau per a la inclusió de les persones amb diversitat funcional, ja que possibilita el contacte d'aquestes persones amb aquelles que no tenen diversitat, canviant la seua actitud davant d'aquesta condició i fomenta les relacions i els valors entre els joves”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, qui ha mostrat la seua satisfacció per la realització d'aquest esdeveniment

L'objectiu de la celebració d'aquesta Copa, liderada per Projecte Unió Esport i Inclusió és promocionar l'esport com a element d'inclusió per a persones amb diversitat funcional. Aquesta iniciativa tracta de posar en valor la capacitat que té l'esport d'augmentar l'autoestima i l'autonomía personal unint a persones sense diversitat  amb unes altres que tinguen alguna dificultat.

El projecte compta amb el suport de la conselleria d'Esports de la Generalitat Valenciana, CaixaBank, Fundació Decathlon, Fundació Esportiva Municipal, Aisproyecto i voluntaris de “La Caixa”, que s'encarreguen d'aconseguir que les persones amb discapacitat gaudisquen d'un oci i esport de manera normalitzada.

La lliga es disputarà en diverses poblacions valencianes i finalitzarà el 24 de maig en Catarroja, on es disputarà la final de la Copa.

Raga ha anunciat que, en col·laboració amb el Ribarroja CF i els responsables del Projecte, estudiaran la possibilitat de dur a terme un torneig anual de futbol inclusiu.