Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja es prepara per a reviure una de les seues tradicions més antigues amb la 'cremà de la foguera' de Sant Antoni

La cercavila de torxes, la cremà de la foguera i la benedicció dels animals acapararan un intens cap de setmana.

'FESTES' 9 de gener de 2019

Ja està tot a punt per a la celebració d’una de les tradicions festives, culturals i històriques més arrelades de Riba-roja, la Festivitat de Sant Antoni Abad, patró dels animals. Els festers de Sant Antoni eixiran este dissabte a la muntanya per a l’arreplega de murta, material amb què se serviran per a la construcció de la tradicional “foguera” que començarà a erigir-se el diumenge 13 en la Plaça Adolfo Suárez (esplanada del CIJ).

Sant Antoni és la festa per excel·lència de l’hivern, preludi del Carnestoltes, i forma part del nostre patrimoni cultural i etnològic. Com a tradicional protector dels animals útils per als treballs del camp, se celebren en honor a Sant Antoni un gran nombre de festes populars relacionades amb ells, per a obtindre la fertilitat dels animals i dels aliments, i la seua purificació.

A Riba-roja els actes centrals començaran el 17 de gener a les 19:00 hores amb la Missa en honor a  Sant Antoni Abad, en la Parròquia de la Assumpcióde la Nostra Senyora. A continuació es realitzarà la cercavila de torxes i la “cremà de la foguera” que tindrà lloc a les 20:30 hores.

Ja el diumenge 20 i després del popular esmorzar amb els cavallers que participaran en la desfilada, començarà la cercavila pels carrers Miguel de Cervantes, Carretera Vilamarxant, Moll, Plaça Estació, Salvador Bigorra, Carrer Major, Cor de Jesús, Salvador Bigorra, Lepant i Crist dels Afligits, per a finalitzar en l’Esplanada on es procedirà a la benedicció dels animals.

Tots els actes seran organitzats per la Federació Valenciana de Sant Antoni Abad amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Foto: València Festa i Tradició