Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Les 34 dones del Pla d'Ocupació Local d'Emergència Social comencen a treballar en dependències municipals

La directora general del Servef va agrair a l’Ajuntament la iniciativa dirigida al col·lectiu amb menors oportunitats d’ocupació

'FOMENT ECONÓMIC I OCUPACIÓ' 4 d'octubre de 2016


El Pla d’Ocupació Local, d’emergència social, s’ha iniciat esta setmana amb la contractació de 34 dones desempleades, mares fadrines, separades, viudes o divorciades amb fills/as menors de 26 anys a càrrec seu o majors de 26 anys amb un grau de discapacitat superior al 33%.


Durant un període de tres mesos, este grup de dones en risc d’exclusió social realitzarà tasques de neteja, jardineria, manteniment i consergeria en diferents dependències municipals.


A l’acte de benvinguda va assistir la directora del Servici Valencià d’Ocupació i Formació, Rosada Briones qui va agrair a l’Ajuntament la posada en marxa d’esta iniciativa dirigida a ‘un dels col·lectius amb menors oportunitats d’ocupació’. Briones va destacar el paper dels Ajuntaments i de les Agències de Desenrotllament Local, a través de les quals, va subratllar ‘canalitzarem els programes d’ocupació perquè són les que millor coneixen els ciutadans i les necessitats de les empreses’.


El Servef, que en l’actualitat gestiona prop de 300 milions d’euros de pressupost i a penes intermèdia en l’1% de les ofertes en el mercat de treball, ‘pretén recolzar les persones a millorar la seua ocupabilitat, especialment a les més vulnerables, i dotar a les empreses del suport necessari per a millorar la seua competitivitat a través d’una política adequada de formació per a l’ocupació i un servici potent d’intermediació’, assegura la directora general.


Per la seua banda, Rafa Folgado va destacar les polítiques d’ocupació que es van a impulsar des del govern local i va dir ‘tindre formació suposa tindre més oportunitats’, mentres que Rafa Gómez, regidor de Benestar Social va matisar ‘ la millor inversió és dirigir programes destinats a dones i xiquets i este és la combinació d’ambdós per les càrregues familiars de les seues destinatàries’


Per ultime l’alcalde, Robert Raga va felicitar les beneficiàries del programa i va manifestar la seua satisfacció per ‘poder contribuir amb programes com este a què dones amb dificultats econòmiques visquen un poc millor’.


Esta és una de les línies prioritàries de l’actual govern municipal, dissenyar polítiques actives d’ocupació que faciliten la inserció sociolaboral de les persones en major situació de vulnerabilitat, recolzar la iniciativa emprenedora i afavorir la formació per a facilitar l’accés al mercat laboral de les persones desempleades.


El Pla d’Ocupació Local va ser inicialment configurat per a 40 dones. En breu es procedirà a la contractació de les 9 restants que completaran el programa.