Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja contractarà durant l'últim trimestre a 21 joves menors de 30 anys

Dotze titulats menors de trenta anys i nou sense titulació s'incorporaran en els pròxims mesos al consistori.

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 19 d'agost de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja posarà en marxa en els pròxims mesos els programes Empuju i Emcuju, subvencionats per Labora, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Aquests programes tenen com a finalitat la contractació de menors de 30 anys per part d'entitats locals durant el període d'un any, gràcies als quals adquireixen experiència i milloren la seua ocupabilitat. L'Emcuju està dirigit a joves menors de 30 anys; mentre que l'Empuju té com a beneficiaris a aquells d'eixa edat que compten amb qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional o de l'educatiu.

L'oferta d'ocupació d'EMPUJU 2019 respon a 9 places de conserge (amb titulació ESO), per al que el consistori invertirà 128.821,91 euros, dels quals 128.821,91€ són subvencionats, un 71% del cost total del programa. Paral·lelament, en el marc de l'EMCUJU s'han oferit 3 places de Tècnic/a d'Educació Infantil, 2 places de Tècnic/a Superior en Administració i Finances, 5 places de tècnic en Gestió Administrativa, 1 plaça de Relacions laborals i un Tècnic/a de Medi Ambient. Per a això, l'Ajuntament destinarà 211.077, 37€.

Per a optar a estes places, els joves hauran d'estar empadronats en Riba-roja, estar inscrit com a demandant d'ocupació en LABORA i el Programa de Garantia Juvenil i disposar d'algunes de les titulacions requerides. A més no haurà d'haver transcorregut més de cinc anys des que finalitzaren els estudis.

“Aquest tipus de programes faciliten a un dels col·lectius més castigats per la desocupació, com són els joves, l'accés al mercat laboral, en aquells sectors en els quals s'han format, o en aquells en els quals puguen obtindre una experiència”, assegura el regidor de Foment Econòmic i Ocupació, José Ángel Hernández.

L'Ajuntament, a través de la regidoria de Foment Econòmic i Ocupació ha elaborat les ofertes genèriques que han sigut remeses al Servef de Manises que s'encarregarà de realitzar el sondeig de les persones inscrites que complisquen amb els perfils.

Després de realitzar el sondeig, els candidats seran remesos a l'Agència de Desenvolupament Local que iniciarà el procés de selecció, en virtut l'article 5 de l'Ordre  7/2017, de 10 d'abril, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, per la qual es determina el procediment de selecció de les persones joves treballadores.

En el llistat facilitat per l'Espai labora es detallarà si les persones preseleccionades resulten beneficiàries de prestacions o subsidis per desocupació o de rendes vinculades a processos d'inserció laboral i si concorre la condició d'atur de llarga duració, la qual cosa significa estar inscrita com a persona desocupada demandant d'ocupació durant almenys 12 mesos en un període de 18 mesos.

Està previst que els processos de selecció s'inicien a principis de setembre pel que els joves interessats poden obtindre tota la informació sobre aquests programes en l'Agència de Desenvolupament Local , c/ Eusebio Benedito, 30.