Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja s'acredita com a entitat de formació per a l'ocupació amb el distintiu ISO 9001

És el primer municipi a preparar a les persones desocupades per a les proves de competències clau de la Generalitat Valenciana.

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 25 de setembre de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria continua la seua aposta per la formació i invertirà 400.000 euros en 2021 a millorar la qualificació professional de persones desocupades del municipi. Aquesta aposta per la formació se centra especialment en els sectors més demandats per les més de 1.600 empreses de Riba-roja vinculades, una gran part, a la producció, logística i manufactura.

Recentment, Riba-roja ha sigut acreditada com a Entitat de Formació per a l'Ocupació per part de Labora, amb el distintiu ISO 9001:2015, per a la impartició d'especialitats formatives vinculades a certificats de professionalitat.

Gràcies a aquesta acreditació, Riba-roja s'ha convertit en el primer municipi a la Comunitat Valenciana a aconseguir la capacitació per a expedir la titulació de competències clau a aquelles persones que manquen de l'ESO, un dels principals hàndicaps que existien per a obtindre els certificats de professionalitat. Concretament el pròxim 2 d'octubre es realitzen les proves de competències claus de nivell 2 en el qual 15 persones desocupades de Riba-roja que no tenien titulació, s'han preparat en l'ADL durant un any per a aconseguir aquesta acreditació que els permeta formar-se en un ofici mitjançant un certificat de professionalitat.

L'Ajuntament de Riba-roja disposa d'una oferta formativa amb 30 especialitats, 18 amb el certificat de professionalitat del nivell 3, 21 del nivell 2 i l'especialitat d'Operacions auxiliars de serveis administratius generals de nivell 1.

En aquesta línia, la regidoria d'Ocupació, a través del programa RibActiva prepara ja un calendari de cursos formatius d'electromecànica, matricería, caldereria, fred industrial, electricitat o soldadura, aquest últim a través del conveni subscrit amb l'empresa valenciana Soldaval, pel qual ja han passat una vintena de joves dels quals prop d'un 95% ha aconseguit una ocupació.

“Tenim un compromís clar amb la formació i la cerca d'eixides professionals per als veïns i veïnes de Riba-roja que es troben en situació de desocupació. El nostre municipi gaudeix d'una situació excepcional en ser eminentment logístic i manufacturer i té un enorme potencial per a absorbir la desocupació”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

El govern municipal va posar en marxa al començament d'aquesta legislatura el Pla RibActiva, un ambiciós programa municipal per al foment de l'economia i l'ocupació en Riba-roja, a través de l'articulació de diferents accions que permeten reduir la desocupació en la població, adequant l'oferta formativa a les necessitats laborals de l'empresariat.

RibActiva inclou altres accions com l'assessorament i l'atenció empresarial en l'àrea industrial, a través de l'Agència Municipal per a les Inversions i Dinamització Empresarial (AMIDE), el disseny de programes d'ocupació, formació i orientació laboral, l'assessorament i l'assistència tècnica a emprenedors i empreses establides a través del Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE).