Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Un total de 30 dones desocupades de Riba-roja troben treball en l'últim mes

La taxa d'atur se situa en el 13,50%, la taxa més baixa des de 2009.

'FOMENT ECÒMIC I OCUPACIÓ' 10 de febrer de 2020

Per primera vegada, el nivell de desocupació en Riba-roja desprén un millor balanç per a les dones que per als homes. Només en l'últim mes, 30 dones desocupades de Riba-roja han trobat ocupació davant dels dos homes que s'han incorporat en el mercat laboral.

Les últimes dades situen la taxa d'atur en el 13,5%, la qual cosa suposa 1495 aturats, 901 dones i 594 homes. Aquestes xifres, confirmen que el nivell de desocupació en Riba-roja ha aconseguit la quota més baixa de l'última dècada, en descendir dels 1.798 aturats de l'any 2009 amb un 18,55% als 1495 actuals, la qual cosa suposa una reducció del 16,85%

La reducció de 5 punts des de 2009,  consolida la tendència de descens progressiu de l'atur dels últims anys com a conseqüència de les polítiques actives d'ocupació dutes a terme per l'Ajuntament de Riba-roja, així com el treball de gestió realitzat amb les empreses del polígon, detectant necessitats tant de formació com de perfils professionals.

A això s'uneix que en els últims temps, en el context de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), les empreses estan apostant per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, prevalent aspectes com la conciliació de la vida professional i privada, la promoció, les retribucions i la formació. En definitiva, existeix una aposta de les empreses de gestionar els canvis dins de les corporacions d'una manera socialment responsable.

Si comparem les xifres de l'atur des de l'inici de la legislatura, les dades són més concloents. Al desembre de 2015 el nombre d'aturats era de 2.010 davant dels 1.527 de desembre de 2019. En total 483 persones han aconseguit inserir-se en el mercat laboral en aquest període de temps.

Arrere van quedar els nivells més alts d'atur registrats en Riba-roja, com els de l'any 2012, quan es van comptabilitzar 2.345 persones desocupades, amb una taxa del 23,86%, situació que s'ha pogut revertir els anys següents degut en part a la millora global de l'economia i l'aposta de les empreses per l'àrea industrial de Riba-roja , que ha generat noves expectatives laborals en el municipi.

El regidor de Foment Econòmic i Ocupació, José Ángel Hernández ha valorat positivament “l'increment progressiu en la contractació de dones, un dels sectors històricament més castigats per la desocupació”. En aquest sentit ha matisat “continuarem treballant de la mà de les empreses de Riba-roja, detectant les necessitats de formació que tenen i formant a les persones desocupades en aquells àmbits requerits, així com facilitant la incorporació de col·lectius com a dones i joves”