Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Foment es reuneix amb els alcaldes de l'Eix A3 i anuncia solucions a les seues reivindicacions

La trobada amb el Director General de Carreteres apunta solucions en matèria d'infraestructures i connexions.

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 16 d'octubre de 2020

El Director General de Carreteres Javier Herrero s'ha reunit telemàticament este dijous 15 d'octubre amb els alcaldes de l'Eix A3 conformat per l'alcalde de Loriguilla i actual president Sergio Alfaro, per l'alcalde de Xest José Morell i per l'alcalde de Riba-roja de Túria Robert Raga, per a tractar les reivindicacions respecte a les connexions de l'autovia A-3 i l'A-7 i a les infraestructures de la zona.

Els alcaldes han presentat durant la reunió amb Foment que ha durat prop d'una hora les diferents problemàtiques associades a les vies d'accés als seus polígons i municipis. En aquest sentit, han explicat la necessitat d'oferir una solució per a alleujar la congestió dels accessos a la A-7 així com a la A-3 a través de la CV-383 i la CV-374, on diàriament es produeix embossos importants pel flux d'entrada i eixida de vehicles i camions al polígon.

En la trobada, els alcaldes han aportat el conjunt de propostes per a solucionar els problemes com el projecte del ‘Pont de Baló’ la licitació d'obres del qual es troba actualment en el Ministeri de Foment qui a través del Director General de Carreteres, ha apuntat a una solució “ràpida” i econòmicament viable.

Així, la trobada caracteritzada de “molt positiva i prometedora” pels alcaldes, ha llançat que el pont de Baló serà una realitat en breu, permetent una descongestió del principal accés a l'A3 i al bypass. A més, durant la reunió, han tractat com una altra solució a la congestió actual, la projecció d'una radial que connectarà el Parc Logístic de València (PLV) amb l'àrea industrial de Xest i que tindrà accés directe l'A7. D'aquesta manera, quedarien connectades totes les àrees industrials de l'eix A3.

En aquesta primera trobada amb Foment que ha hagut de ser de manera telemàtica per l'actual pandèmia, els alcaldes han facilitat el Pla Estratègic de Desenvolupament Industrial d'aquesta zona logística, desenvolupat amb la Universitat Politècnica de València, alhora que han tornat a subratllar el valor en matèria de creació d'ocupació i de desenvolupament logístic i industrial que representen aquestes zones industrials.

PUNTS ESTRATÈGICS

Totes estes reivindicacions porten ja sobre la taula des del 2017, després de la creació de la pròpia associació i de la col·laboració que es van marcar els tres municipis per a consolidar una estratègia conjunta per al desenvolupament industrial.

Actualment, els tres municipis sumen 14 milions de metres quadrats de sòl industrial, dels quals hi ha desenvolupat un poc més de 8 milions.  D'ací la importància de les peticions que s'alineen amb les de les tres associacions d'empresaris del polígon industrial, RIBA3, Associació d'Empresaris la Reva (Asocreva) i el Parc Logístic València (PLV) amb les quals els Ajuntaments venen col·laborant des de l'anterior legislatura.