Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Generalitat i Ajuntament de Riba-roja analitzen l'impuls previst per a 2018 en el Parc Logístic de València i la situació del parc públic d'habitatges en el municipi

L’alcalde i el regidor de Polígons Industrials es reunixen amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 10 de novembre de 2017


L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la directora general de l’Entitat Pública d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, s’han reunit hui per a analitzar l’impuls i les millores de gestió previstes en 2018 en el Parc Logístic de València (PLV).

La reactivació del PLV en els dos últims anys ha propiciat la implantació de noves empreses i la venda de 141.300 m2 davant dels 10.000 m2 de tota la legislatura anterior. Al juny de 2016 l’empresa Prologis Spain S.L. adquiria una parcel·la de 70.000 m2 i al gener de 2017 es produïa l’última venda en el PLV a l’empresa Nederval. A més, el passat juny es va adjudicar l’alienació d’una altra parcel·la a Indústries YUK, S.A., la venda del qual serà efectiva la setmana que ve.

Seguint esta línia d’actuació,  Helena Beunza ha comentat que actualment EIGE té en comercialització la parcel·la M3 de 1.500 m2 i ha anunciat que durant el primer trimestre de 2018 està previst traure a la venda les parcel·les M9-10 de 24.700 m2 i M13 de 8.600 m2.

Fruit de la reactivació del parc en els últims anys, el nivell d’ocupació del sòl destinat a activitats logístiques i empresarials supera ja el 80% i es preveu que, amb la comercialització de parcel·les logístiques d’EIGE prevista en el primer semestre del 2018, l’ocupació del sòl passarà a ser del 90 %.

La directora general d’EIGE ha assegurat que l’esforç del Consell per a potenciar el PLV està donant “molt bons resultats” i que les mesures aplicades per la Conselleria que dirigix María José Salvador han permés que el PLV consolide la seua posició com referent en el desenvolupament logisticoindustrial del Mediterrani. Estes mesures se centren en una gestió àgil, professional, d’acord amb criteris de mercat actualitzats i destacant la seguretat jurídica com a element essencial.

Per la seua banda l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga “el nostre municipi és un dels principals nucs d’integració logística de la Xarxa Transeuropea del Corredor Mediterrani amb l’esquema radial de comunicacions de l’Estat, la qual cosa ha propiciat la implantació de noves empreses que estan generant una reactivació important de l’ocupació en el nostre municipi”.

D’altra banda, EIGE també té previst traure en breu el plec per a la concessió de l’aparcament per a vehicles pesats previst en la parcel·la M2 de 46.800 m2 . Per a això, acaba d’adjudicar a una empresa l’elaboració de l’estudi de demanda i viabilitat econòmica de l’aparcament.

En la reunió, a la que ha assistit el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez,  també s’ha fet un repàs de la situació del parc públic de vivendes a Riba-roja de Túria, en el que la Conselleria, a través d’EIGE, gestiona 104 vivendes.

Durant esta legislatura, la Conselleria ha adjudicat 10 vivendes socials en el municipi, una d’elles a una família víctima de violència de gènere, i hi ha invertit 120.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic.

Actualment hi ha cinc vivendes en distints processos de rehabilitació. La Conselleria i els serveis socials municipals iniciaran en breu els tràmits per a l’adjudicació de totes les vivendes buides.

La directora general d’EIGE també ha informat l’alcalde de Riba-roja que la Conselleria té en fase de tramitació l’encàrrec del projecte de reparació i millora d’elements comuns del grup de vivendes públiques d’este municipi. Una actuació que té previst un pressupost de 360.000 euros i inclou les actuacions següents: adequació d’instal·lacions, vestíbuls, escales i replanells de planta; reparació de fatxades i cobertes i reestructuració i adequació d’espais públics.