Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Hidraqua i l'Ajuntament de Riba-Roja organitzen visites guiades a la depuradora amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

Per a desplaçar a tots els interessats a realitzar la visita s’habilitarà un autobús el 22 de març que eixirà des del carrer Major a les 10 i 11h.

17 de març de 2017


Hidraqua i l’Ajuntament de Riba-Roja han organitzat, amb motiu del dia Mundial de l’Aigua, una jornada de portes obertes a la depuradora de la localitat per al pròxim 22 de març. L’objectiu d’esta iniciativa és donar a conéixer els processos de depuració a què se sotmet l’aigua amb l’objectiu que posteriorment puga ser reutilitzada per a altres usos diferents al consum humà com el reg agrícola o usos urbans com la neteja de carrers.

La jornada és gratuïta i s’engloba dins del lema que l’ONU hi ha marcat per a commemorar este dia en 2017: Aigües residuals i de la campanya de portes obertes que ha llançat l’Associació Espanyola d’Aigua i Sanejament.

Per a desplaçar a tots els interessats a realitzar la visita d’habilitarà un autobús que eixirà des del carrer Major (a l’altura del Conservatori) a les 10 i 11h. La visita tindrà una duració aproximada d’una hora, on es farà un recorregut guiat, de la mà del personal tècnic de la companyia gestora del cicle integral de l’aigua.

Durant esta visita es coneixeran les tres fases a què se sotmet l’aigua una vegada arriba a estes instal·lacions, quan s’inicia la fase de pretractament on s’eliminen les partícules més gran.

A continuació, es procedix a traslladar-la a uns tancs circulars que permeten la sedimentació de la matèria orgànica. Posteriorment, a fi d’eliminar les restes orgàniques, es realitza una segona fase de depuració, en este cas biològica, que permet eliminar els contaminants que han quedat dissolts. Perquè l’aigua puga ser reutilitzada, passa per una tercera fase coneguda com a tractament terciari, on s’aconseguix aconseguir una aigua totalment transparent i lliure de microorganismes.

A més, es coneixeran els problemes de depuració que alguns residus comopinturas, olis, detergents, sabons, bastonets, tovalletes, medicaments, plaguicides, entre altres i els problemes que estos poden ocasionar al medi ambient.