Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aposta en els Pressupostos Municipals de 2020 per una millora en els serveis públics a la ciutadania

El ple aprova els comptes municipals amb un muntant 29’5 milions d'euros

'HISENDA' 14 de febrer de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat aquest matí els pressupostos municipals de 2020 a un muntant global de 29’5 milions d'euros, un 12’55% més respecte dels comptes del passat exercici que ascendien a 26’2 milions. L'augment dels ingressos es deu a les transferències i subvencions procedents d'altres institucions. Els comptes han sigut aprovades amb els vots de l'equip de govern del PSPV i de Ciutadans, l'abstenció de Compromís i el vot en contra del Partit Popular, Vox, Podemos i Esquerra Unida.

Les principals línies d'actuació de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria se centraran al llarg del present any en una potenciació dels serveis públics, en una congelació dels impostos municipals i en una duplicació de les inversions públiques de manera que es puguen continuar oferint les mateixes prestacions sense augmentar la càrrega impositiva.

D'aquesta forma, s'han destinat 2’2 milions d'euros per al programa Riba-roja Neta que suposa aglutinar en un mateix servei les tasques de neteja viària, jardineria, enllumenat públic i senyalística tant als carrers del nucli urbà com en les àrees residencials. S'han distribuït per àrees les línies d'actuació a raó de la zona nord, est, sud i el nucli urbà-centre, s'han duplicat els recursos humans i econòmics gràcies al nou contracte de manteniment que entrarà en vigor abans del pròxim estiu per un període de 5 anys.  

El denominat Pla Renove és un altre dels programes principals per al qual s'ha programat 1 milió d'euros que consistirà en la renovació i millora de les voreres i dels carrers del nucli urbà i de les urbanitzacions de Riba-roja per a dotar-les amb els serveis públics necessaris al mateix temps que servirà per a eliminar les barreres arquitectòniques i, per tant, més accessible per als veïns. Del total de la inversió, 800.000 euros procedeixen d'una subvenció de la Diputació de València.

Les polítiques protecció i promoció social a Riba-roja de Túria tindran una partida global de 3’7 milions d'euros, entre les quals calen destacar l'àrea d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb 2’5 milions d'euros o els més de 980.000 euros per al foment de l'ocupació. Altres partides com les prestacions econòmiques a favor de l'ocupació es doten amb altres 195.000 euros.

L'educació tindrà una inversió de 5’4 milions d'euros que se centraran en el funcionament dels centres docents d'infantil i primària amb 2’7 milions d'euros o els 2’7 milions per als serveis complementaris d'educació com les escoletes municipals, els conservatoris de dansa i música o l'escola permanent d'adults. L'àrea de Cultura es complementa amb altres 1’6 milions d'euros, per a la biblioteca, equipaments en museus, promoció cultural, nous programes culturals com el teatre al carrer o les festes populars. En total, el govern municipal destinarà 6´3 milions d'euros a l'àmbit educatiu i cultural.

En l'àrea d'Esports es destinaran altres 1’5 milions d'euros per a promoció i foment de l'esport i instal·lacions esportives mentre que existeixen altres partides com a Comerç, Turisme, i petites i mitjanes empreses de Riba-roja de Túria tindran una altra inversió de 962.000 euros. Com a novetat cal esmentar la subvenció a la compra i instal·lació de plaques solars o la partida per a l'habitatge jove.  

Les inversions municipals ascendeixen a 2’5 milions d'euros -1’3 milions més que en 2019- de les quals 800.000 euros són fruit d'una subvenció de la diputació, entre els quals cal assenyalar, principalment, el programa “Riba-roja Accessible” (1 milió d'euros), la compra de terrenys (402.000 euros), inversions en edificis i espais públics, compra de maquinària, infraestructures o reposició d'equips.  

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquests comptes “són molt positives per a la nostra població amb programes molt potents com el de neteja i manteniment en el nucli urbà i les àrees residencials o el foment en polítiques d'inclusió social i foment de l'ocupació, a més d'una aposta clara per les energies renovables i una atenció especial per a les instal·lacions dels nostres majors i de la joventut”.