Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Ciutat Jardí rep una inversió de 544.000 euros per a la rehabilitació i millora de les seues 104 habitatges socials

Les actuacions, que conclouen aquest mes, contemplen la intervenció social amb la incorporació d'un treballador social i un integrador

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 7 de juliol de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha rebut aquest matí al vicepresident del consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau i a la directora general d'Emergència Habitacional, Pura Peris, amb motiu de les obres de rehabilitació de les 104 habitatges socials de Riba-roja, que conclourà durant la segona quinzena de juliol.

Aquestes obres s'emmarquen en els Plans d'Intervenció Integral Sostenible (PIINS), que tenen com a objectiu dignificar i millorar les condicions d'aquest grup d'habitatges, propietat de la Generalitat valenciana, que va ser construïda en els anys 70.

A més de l'execució de les obres de rehabilitació, aquesta actuació es complementa amb mesures d'atenció social i normalització d'ocupació dels habitatges. Per a això, s'incorporarà un treballador social i un integrador social facilitaran als veïns qualsevol tràmit o prestació relacionades amb els habitatges. A més, comptaran amb un administrador de finques que s'encarregarà de les reparacions que puguen sorgir en els habitatges o zones comunes.

Els treballs de rehabilitació d'elements comuns i urbanització d'espais lliures.  suposaran una inversió de 544.000 euros. L'actuació inclou la reparació de les façanes, clivelles i fissures, pintat de reixes, substitució de làmines de galeria, de ladillos i arrencades. També s'ha fet una neteja de la coberta, instal·lat de reixeta de protecció en els embornals i reparat de la cornisa de formigó.

En els vestíbuls i escales, s'han col·locat noves peces de llindar d'entrada dels accessos, reparat el paviment i peldañeado de terratzo, replans intermedis i escales, substituint les peces danyades. També es renoven els elements metàl·lics de baranes i escales, la instal·lació elèctrica i de protecció contra incendis, els porters electrònics, bústies i la xarxa de sanejament. De la mateixa manera, la intervenció inclou la reparació i renovació de les portes d'accés als vestíbuls i les finestres de les escales.

En les 104 habitatges, situades entre el carrer Benissanó i carrer Peatonal, viuen aproximadament 376 veïns i veïnes i són propietat de la Generalitat Valenciana. El vicepresident del Consell, ha destacat aquesta la importància d'aquesta inversió “és la més gran realitzada a la Comunitat Valenciana que millorarà les condicions de vida dels veïns i veïnes que habiten en aquestes cases” A més afig Martínez Dalmau “aquesta actuació es completarà amb la intervenció d'elements de convivència a fi de dignificar el parc públic d'habitatges, augmentar-lo i crear millors condicions perquè la gent tinga habitatges dignes en les quals viure”.

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat públicament el seu agraïment a la conselleria “per invertir en la millora de l'habitabilitat d'aquests habitatges de titularitat pública que va incrementar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, Raga ha matisat, “L'habitatge és una emergència social, també en Riba-roja i per això estem treballant conjuntament amb la Generalitat per a promoure nous sòls destinats a habitatge protegit, destinades als joves i a persones amb escassos recursos per a garantir-los un habitatge digne en la qual desenvolupar un projecte de vida real”.

El vicepresident del Consell ha participat aquest matí en el minut de silenci realitzat a les portes del consistori en senyal de repulsa per l'últim assassinat per violència de genere ocorregut a Borriana i que ha posat fi a la vida de Johana Andrea Aguilar. Posteriorment,  Martínez Dalmau ha intercanviat impressions amb l'equip de govern i ha signat en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.