Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

El Programa Municipal del Major ofereix activitats formatives a prop de 300 persones majors de Riba-roja

Dins del programa, s'imparteixen activitats, culturals, lúdiques i de promoció de la salut física i mental.

'PERSONES MAJORS' 4 de desembre de 2019

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa aquest trimestre el Programa del Major, dirigit a promoure la salut física i mental d'aquest col·lectiu en el nostre municipi.

Després de l'èxit del passat any en què van participar en el primer trimestre 170 persones majors (147 dones i 29 homes) i en el segon semestre  un total de 250 persones (217 dones 33 homes), la regidoria de Persones Majors ha impulsat  una nova programació amb una inversió econòmica de 49.100 euros.

L'àrea de Persones Majors de Riba-roja ha dissenyat un taller de dibuix i pintura, una altra aula de ment activa i un tercer taller sobre l'ús dels dispositius mòbils.  Amb la finalitat principal que les persones majors puguen activar i estimular la part cognitiva i el vessant motriu en edats avançades perquè puguen continuar desenvolupant les seues habilitats sense cap mena de problemes.

D'aquesta forma, en el taller de mòbils es pretén  que les persones majors de Riba-roja puguen beneficiar-se dels serveis que ofereixen aquests dispositius i que afavorisquen la seua autonomia personal, la comunicació i la seua qualitat de vida habitual. Entre altres aspectes s'imparteix, una introducció a la missatgeria compartida de whatsapp, les novetats en cameres triples en mòbils i un repàs a l'automatització en la pujada de fotografies en el núvol. La participació ha aconseguit els 40 usuaris.

El segon dels tallers consisteix en dibuix i pintura la funció de la qual passa per augmentar de manera positiva en la salut i la qualitat de vida dels usuaris participants, amb una ajuda notable per a treballar les capacitats de concentració, paciència, perseverança, disciplina i creativitat. A més, en aquest taller han pres part fins a un total de 18 persones.

Activar i potenciar la ment en nivells òptims per a la salut personal és l'objectiu del taller de ment activa, en el qual es treballa una estimulació cognitiva per a persones majors, mitjançant la realització d'exercicis de percepció, velocitat de processament, control executiu, càlcul i atenció. En aquest cas, han participat un total de 32 persones majors.

També s'han dissenyat tallers d'estimulació física: classes de zumba, pilates i fisiopilates, sent aquest últim un recurs important per a les persones majors ja que, pretén treballar la unió entre el físic i mental. Són aquests tallers els que congreguen un major nombre de participació, especialment els dissenyats per a la gimnàstica (169 participants), la zumba (161 participants), els pilates (148 participants) i els fisiopilates (50 participants). Es tracta d'activitats en els quals els majors centren bona part dels seus esforços per a mantindre una línia d'estimulació física que els ajude a mantindre's amb uns paràmetres òptims.

La regidora de Persones Majors de Riba-roja, Lola Verdeguer, ha destacat “l'enorme èxit que han rebut els tallers organitzats durant aquest any que demostren l'interés i l'expectació que desperten entre els nostres majors, en una edat en la qual és fonamental mantindre's en una situació correcta tant en la part mental com en la física i, d'aquesta forma, puguen gaudir d'una major qualitat de vida”.