Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja fa efectiva la compra d'una vivenda en el nucli urbà destinada a set persones amb discapacitat intel·lectual

El projecte complix una carència que demanaven diversos col·lectius socials..

'INCLUSIÓ I DRETS SOCIALS' 9 de gener de 2019

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha materialitzat la compra d’un pis tutelat en el nucli urbà de la localitat destinat a set persones amb discapacitat funcional intel·lectual que conviuran amb el corresponent equip de professionals i monitors. Este projecte social posa fi a una reivindicació històrica per part de diversos col·lectius socials de la localitat i de la comarca del Camp de Túria.

L’acte de compra entre el consistori de Riba-roja i la família propietària de la vivenda ha tingut ja lloc de manera que el pis, ubicat en l’Avinguda de la Pau, en ple centre del nucli urbà, passa a ser de propietat municipal. Després de l’adquisició, l’immoble serà sotmés a diverses tasques i treballs de condicionament abans de poder ser ocupades per les set persones.

La ubicació de la vivenda en ple centre del nucli urbà de Riba-roja de Túria s’ha triat expressament amb la intenció que les set persones "amb diversitat funcional i la població en general puguen aconseguir una plena inclusió amb la resta de la població i aconseguisquen una integració en tots els aspectes i sectors possibles al seu dia a dia, com a comerços, establiments i serveis municipals en general".    

Este projecte tindrà caràcter comarcal i s’emmarca en la labor desenvolupada des de la Regidoria d’Inclusió i Drets Socials junt amb la resta de l’equip de govern que ha desembocat en un acord amb la Mancomunitat del Camp de Túria de manera que es pal·liarà la falta de recursos existents actualment destinat a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

Cal recordar que la posada en marxa d’este important projecte, iniciat ja amb l’adquisició de la vivenda a Riba-roja, constituïx un dels eixos de l’acció de govern d’esta legislatura per quant hi ha una demanda social en el municipi i en la resta de la comarca per quant d’esta manera es reconeix la seua individualitat, el seu potencial de creixement, el seu desenvolupament i la seua adaptació a l’entorn.

A més, cal recordar que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aconseguit ja la corresponent acreditació administrativa per part de la Conselleria d’Inclusió com a vivenda tutelada oficial de manera que la Generalitat Valenciana es farà càrrec dels habituals gastos de gestió i manteniment que suposa la seua posada en marxa efectiva des d’ara.  

El regidor d’Inclusió i Drets Socials, Rafael Gómez, ha expressat "la satisfacció" del departament municipal i de la resta de l’equip de govern "perquè finalment veu la llum un projecte essencial que arreplega una reivindicació històrica del centre ocupacional comarcal que demanava una resposta efectiva davant d’una carència tan important per a un segment essencial de la població".