Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja organitza sopars de Vespra de Nadal i Nit de cap d'any per als majors de 65 anys que acrediten estar sols

La iniciativa municipal pretendre mitigar la soledat d'aquestes persones.

'PERSONES MAJORS I FESTES' 20 de desembre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha organitzat dos sopars destinats a les persones majors de 65 anys que se senten soles durant la vetlada de la Vespra de Nadal i la Nit de cap d'any. La iniciativa municipal pretén mitigar la soledat d'aquestes persones en unes dates tan assenyalades i que a vegades pot suposar un trastorn per la falta de companyia amb qui compartir el sopar.

La regidoria de Persones Majors de Riba-roja de Túria vol evitar que els pròxims 24 i 31 de desembre, dues nits molt assenyalades en el calendari anual, les persones majors hagen de passar-les en soledat. Per a això, ha programat un sopar que es finançarà amb fons municipals i que tindrà lloc en el menjador de l'edifici de la Botaia de la localitat. El termini d'inscripció acabarà el pròxim 20 de desembre.

La iniciativa consisteix en l'elaboració d'un menú gratuït per a les persones majors de 65 i que acrediten vertaderament que estan a soles perquè celebren la citada vetlada en companyia d'altres persones. L'Ajuntament de Riba-roja s'encarregarà de arreplegar a les persones en els seus respectius domicilis, traslladar-los a la Botaia i, finalment, tornar-los novament als seus habitatges una vegada haja conclòs el sopar.

En el cas de la Vespra de Nadal, la vetlada s'iniciarà a les 20 hores en la Botaia i es prolongarà fins a les 23 hores quan tornaran als seus domicilis. Per la seua banda, la jornada de la Nit de cap d'any començarà a les 21 hores i conclourà a les 0.30 hores. En ambdós casos, el sopar s'acompanyarà de diverses activitats d'oci i entreteniment per als assistents.   

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta iniciativa “es pren arran de tindre constància de l'existència d'un important nombre de persones que durant aquestes dates no tenen amb qui compartir el sopar de la Vespra de Nadal o la de Nit de cap d'any i, per això, hem organitzat aquesta iniciativa perquè no se senten exclosos en unes vetlades tan entranyables per a tots”.

Sota el títol “Un Nadal Màgic”, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha organitzat una completa i variada oferta d'activitats amb motiu de les festes nadalenques entre les quals destaca la instal·lació d'un betlem municipal al Castell de Riba-roja que es podrà visitar fins al pròxim 4 de gener, en horari de matí i vesprada de dilluns a dissabte o els diumenges en sessió matutina.

A més, s'ha organitzat un Mercat Nadalenc per a tota mena de públic, amb activitats variades i diverses, que es desenvoluparà en la Plaça de l’Ajuntament, amb tallers de decoració de galetes, animació infantil, contacontes, tallers de postals nadalenques o actuacions com la de l'associació cultural “Del Corral i del Carrer” junt amb la Rondalla del grup Alimara o una altra actuació del cor Veus del Túria i Corral de l'Eliana.

Per al públic juvenil s'ha ideat el “RibaJove” en el qual tindran l'ocasió de compartir animacions juvenils i infantils, tallers, música, jocs i tot tipus d'activitats en el qual prevaldran la diversió i l'entrenament. Aquesta iniciativa es desenvoluparà en el pavelló municipal i als voltants en el qual podran dur a terme els diferents actes amb absoluta normalitat.

Les festes nadalenques es completen amb una festa multitudinària amb motiu de la Nit de cap d'any que es du a terme en la pròpia Plaça de l’Ajuntament i en la qual es combinen el raïm de la sort, el cotilló, una barra de begudes a càrrec dels Fadrins 2020 i una orquestra musical en la qual s'inclou, també, un disc-jòquei. Un servei de guarderia i animació infantil s'ha habilitat entre les 0 i les 2 hores. Les cartes al Patge Real i la cavalcada de Reyes posara el tancador d'or a les festes.