Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

José Huertas torna als escenaris de Riba-roja per a fer ballar al Quixot.

L'Auditori Municipal acull l'espectacle de la companyia resident l'1 de març a les 20:00 hores

22 de febrer de 2019

VALENCIANO El Ballet Flamenc de José Huertas, estrena  "D.Quixo"t, en una versió pròpia, on la dansa espanyola, el folklore i el flamenc, seran els llenguatges que porten a l'espectador pel món oníric de l'Hidalgo Caballero. El Quixot, el tan reconegut ballet de repertori de les grans companyies de ballet tradicional clàssic del món, s'ha convertit, per a José Huertas en la inspiració del seu pròxim espectacle, on la singularitat és que, aquest D.Quixot, ballara flamenc.

Acostumat a donar vida a protagonistes de la literatura universal, per tots els seus anys de professió com a ballarí, al costat de Gades en la seua Companyia, ara és el propi Huertas, el que ha pres la iniciativa de donar vida a aquest personatge de D. Quixot. Huertas, posa en escena als tres personatges claus de l'obra, Dulcinea, Sancho i Quixot, aquest últim ho interpreta el mateix, recreant les aventures, les relacions amb Sancho i Dulcinea, però sobretot el pensament i la forma de mirar i sentir la vida. És en els sentiments on Huertas, utilitza el flamenc, per a arrancar l'esperit pur del protagonista i ballar-ho des del seu estil propi d'entendre la dansa.

Al costat de Marta Fernández, coreògrafa i codirectora de la companyia, i Cristian Sandoval, ballarí habitual de l'elenc d'Huertas, que interpretarà a Sancho i que a més, per a aquesta ocasió, ha coreografiado una petita part de l'obra, han aconseguit crear una composició ballada, que no deixa de sorprendre. Així doncs, entre una plaça i una cantina, transcorre aquesta versió del Quixot, on la cambra protagonista és el propi poble, que acompanyara als tres personatges amb els seus cants i balls inspirats en el folklore popular espanyol.

L'escena es va configurant amb elements de construcció a l'ús, fent referència al món oníric i emocional del Caballero, on tot pot reconstruir-se a la voluntat del protagonista i utilitzar aquests, com els xiquets, per a crear els seus propis mons. El vestuari, inspirat en les formes tradicionals populars, amb un marcat record a l'època de la novel·la.

La música arreplega parts del D. Quixot, creat pel músic austríac Ludwing Minkus, destacat compositor de música per a Ballet, i que gràcies a aquesta composició, de D. Quixot, va ser nomenat Compositor oficial del Ballet Imperial Rus. Aquests fragments que utilitzen els coreògrafs, seran ballats per primera vegada amb un estil definit en dansa espanyola i folklore en estat pur. Se sumisca a aquesta partitura creacions del músic del Ballet Nacional d'Espanya, Diego Losada i finalment, una guitarra espanyola serà l'encarregada d'anar enllaçant la composició clàssica i les cançons i danses populars.

Aquesta nova producció, s'estrena en l'Auditori de Riba-roja de Túria, l'1 de març a les 20.00h., on la formació artística, treballa com a Companyia Resident del Conservatori Municipal Professional i té previst eixir de gira dins de la Comunitat Valenciana, així com, per diferents ciutats espanyoles.

El Ballet Flamenc de José Huertas, es crea l'any 2011, amb un marcat caràcter, de jove companyia, que amb el pas dels anys, ha donat els seus fruits professionals, fent d'aquells joves ballarins destacats professionals d'avui, consolidat a la Companyia com un referent de la Dansa espanyola i el Flamenc, a nivell nacional i internacional.

Tant José Huertas com Marta Fernández col·laboren de manera puntual amb la Fundació Antonio Gades. Huertas compagina a més, el treball de la seua pròpia Companyia i totes les activitats que aquesta desenvolupa, amb els espectacles de la Companyia Gades, on és artista convidat.