Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Quatre joves de Riba-roja col·laboren com a corresponsals informatius del Centre d'Informació Juveni

Els estudiants traslladen informació sobre les activitats, cursos de formació, beques o ajudes a la resta dels seus companys.

'JOVENTUT' 9 d'abril de 2019

Dos xics i dues xiques de 12 i 18 anys anys matriculats en els instituts d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat s'han convertit aquest curs en els corresponsals informatius dels diferents centres educatius del municipi, amb l'objectiu de multiplicar i estendre l'àmbit d'influència del Centre d'Informació Juvenil a un major nombre de joves de Riba-roja de Túria. La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Riba-roja ha concedit quatre beques de col·laboració amb el Centre d'Informació Juvenil, a través de la figura dels i les Corresponsals Juvenils per al curs acadèmic 2018-2019.

Voluntarietat, informació, animació, responsabilitat, dinamisme i capacitat organitzativa per a difondre bé la informació són les qualitats que havien de reunir els joves aspirants a la beca. Els corresponsals s'encarreguen de gestionar un punt d'informació juvenil físic i virtual en el seu centre de forma coordinada i supervisada amb l'Oficina d'Informació Juvenil municipal i la col·laboració dels tutors i personal docents dels centres educatius. D'esta forma, estos estudiants informen els seus companys i companyes d'estudi sobre beques, ajudes, viatges, recursos europeus, carnets juvenils, activitats i es dediquen voluntàriament a actuar com a principals mediadors i mediadores entre l'administració i la resta d'estudiants.

Entre les funcions que destaquen entre aquests joves són: actualitzar els “puntjove”; atendre personalment les consultes, dubtes i inquietuds que els puguen plantejar altres persones; assistir a les reunions de coordinació i avaluació; repartir cartells, fullets i altres materials de difusió que el CIJ els facilite, tant en els “puntjove” com en altres espais que s'acorden en les reunions; difondre la informació als delegats i delegades d'estudiants i participar en les accions d'informació i dinamització que promou “xaxajoves Camp de Túria”.

“La figura dels corresponsals juvenils és molt important per a traslladar als seus companys i companyes aquella informació sobre cursos, beques o ajudes que els puguen interessar, així com per a captar aquells temes que puguen interessar-los, a fi de poder ajustar la programació juvenil a les seues necessitats”, assegura Lola Verdeguer, regidor de Joventut

La labor que realitzen els i les corresponsals informatius està premiada. Els qui compleixen amb els mínims establits gaudiran d'una beca en metàl·lic dotada amb un import de 60 euros bruts que s'abonaran mitjançant transferència bancària en acabar el període de col·laboració, coincidint amb el final del curs escolar.