Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Càtedra Divalterra elaborarà un estudi per a definir el Pla de desenvolupament industrial de Xest, Loriguilla i Riba-roja de Túria

El Consell d’Administració ha aprovat la posada en marxa del conveni entre l’entitat pública i els tres ajuntaments.

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 31 de maig de 2017

El Consell d’Administració de Divalterra ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’empresa pública i els Ajuntaments de Xest, Loriguilla i Riba-roja de Túria per a l’elaboració del Pla Estratègic conjunt per al seu desenvolupament industrial a través de la Càtedra Divalterra.

Estos tres municipis s’han unit en un projecte comú per a la millora de les seues zones logístiques, limítrofs entre si, amb el suport de la Diputació de València, a través de la seua empresa pública, i la Universitat Politècnica de València (UPV).

Així, a través d’este conveni, Divalterra i la UPV desenvoluparan un estudi per a detectar i promoure factors de competitivitat des de l’àmbit econòmic, la mobilitat sostenible i les infraestructures a fi d’obtindre una oferta industrial de qualitat, amb bons serveis i que genere llocs de treball.

Xest, Riba-roja i Loriguilla es troben en una posició privilegiada, en l’eix de les autovies A-3 i A-7, amb una línia de ferrocarril que passa per les seues zones industrials, molt prop de l’aeroport i ben connectats amb el Port de València; la distància a estos eixos i infraestructures i la disponibilitat de terrenys per a desenvolupar és un dels punts forts d’este projecte.

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha comentat que “fa ja quasi un any es va posar en marxa esta càtedra amb la Universitat Politècnica de València a fi d’aportar el seu coneixement per a millorar i dinamitzar els parcs empresarials valencians”.

Per la seua banda, el director de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica i responsable de la comissió de seguiment de la Càtedra, Miguel Ángel Ferri, assenyala que “esta iniciativa suposa un nou enfocament especialment interessant, al tractar-se d’una proposta conjunta i col·laborativa que supera les barreres administratives locals en favor d’un plantejament més funcional”. Esta valenta aposta per part dels 3 ajuntaments, contínua Ferri, “permetrà generar sinergies i compartir serveis i recursos, la qual cosa redundarà en un benefici global de tota l’Àrea industrial assenyalada, millorant el seu atractiu inversor i l’accés a finançament”.

Per a Robert Raga, alcalde de Riba-roja ‘es tracta d’una gran aposta que millorarà la competitivitat dels nostres polígons en un dels sectors, el logístic, amb major demanda en el mercat industrial’.

La Càtedra Divalterra és una iniciativa conjunta entre l’empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València per a dinamitzar els parcs empresarials valencians que se centra a identificar i millorar les carències o deficiències que presenten estos espais, tant a nivell d’urbanització, com de manteniment i preservació dels espais i de les infraestructures de serveis que els abastixen.

Per a això, entre altres activitats, es desenvolupa una línia d’investigació per a definir i prioritzar les inversions necessàries per a fer front a programes de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.