Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Comissió de Porxinos remetrà les preguntes per escrit als citats a declarar no personats en la convocatòria

L’expresident del València, Amadeo Excepte ha anunciat que compareixerà quan torne del seu viatge de negocis

5 d'abril de 2017


Els representants que conformen la comissió d’investigació de Porxinos, presidida per l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i formada per Mª José Ruiz, Partit Popular, Mª Teresa Ruiz, Ciutadans, Teresa Pozuelo, PSOE,  Rubén Ferrer, Riba-roja Pot, Rafa Folgado, Compromís i Rafa Gómez, EU, han acordat  consensuar una proposta de preguntes que remetran per escrit els responsables que van gestionar el pla urbanístic de Porxinos, suspés pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i que no s’han personat a declarar este matí en l’Ajuntament.

En la passada convocatòria, es va acordar cridar a comparéixer a l’exconseller, Rafael Blasco, a l’exalcalde Francisco Tarazona i als expresidents i directius del València, Vicente Soriano, Juan Bautista Soler, Manuel Llorente Martí i Amadeo Excepte. Després de rebre notificació oficial de la convocatòria, cap dels afectats s’ha personat este matí en les dependències municipals. Segons ha manifestat l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ‘únicament Amadeo Excepte ha declarat la seua intenció de comparéixer i ha sol·licitat verbalment que se li ajornara la compareixença justificant la seua absència per viatge de negocis’.

A més de la proposta que cada grup presentarà amb la bateria de preguntes a formular als citats a declarar,  els portaveus podran plantejar si creuen necessari que se cite altres responsables a fi que aclarisquen presumptes irregularitats i anomalies comeses en el planejament del PAI de Porxinos.

En el transcurs de la comissió, el portaveu de Riba-roja Pot, Ruben Ferrer ha fet al·lusió a tres parcel·les que es van traure del PAI de Porxinos. En relació a estes parcel·les, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha entregat als membres de la comissió còpia de la nota simple de les mateixes, facilitada pel Grup Municipal Socialista i s’ha acordat que se sol·licite la certificació literal al Registre.

Paral·lelament, Raga  ha fet entrega als diferents grups de la querella interposada pel Partit Socialista per un delicte de prevaricació contra l’ordenació del territori contra diversos membres de l’anterior govern davant del Jutjat d’Instrucció de Llíria  i que va ser arxivada de forma provisional. En este sentit, la portaveu popular, Mª José Ruiz ha anunciat que aportarà als diferents grups els recursos i sentències corresponents relatives a l’anul·lació del PAI de Porxinos.

La regidor de Ciutadans, Maite Ruiz ha manifestat la seua preocupació davant de l’amenaça existent de què l’Ajuntament es veja obligat a tornar els 25 milions i ha plantejat ‘la necessitat d’assessorar-se legalment’. En este sentit, la Comissió ha acordat esperar els resultats de l’informe del Consell Juridic Consultiu, que determinarà la responsabilitat patrimonial de l’Ajuntament.

La Comissió fixarà a finals de maig una pròxima convocatòria.