Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Corporació celebra el primer debat plenari sobre l'actualitat municipal de la legislatura

La convocatòria se celebrarà cada any durant el mes de juny

28 de Juny de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat per a demà dijous a les 16:30 hores un ple extraordinari que servirà per a debatre sobre l’actualitat municipal. Esta iniciativa és fruit de l’aprovació a l’abril passat -per unanimitat de tots els grups, excepte el PP que minuts abans abandonava la sessió- d’una moció del grup Ciutadans en què s’instava al consistori a celebrar un debat públic sobre les qüestions d’interés de la localitat.

El debat sobre l’actualitat municipal tindrà lloc en el saló de plens de l’Ajuntament de Riba-roja amb l’assistència de tots els grups polítics -govern i oposició- i amb l’assistència dels veïns de la localitat que, al mateix temps, també podran interpel·lar els regidors. Este tipus de convocatòries, segons es va aprovar en la proposta, tindrà lloc tots els anys en el mes de juny, preferentment.

La moció referendada pel plenari preveu que en el citat ple anual "es debatran assumptes "de competència municipal i aquells altres que, sense ser-ho, hagen suposat algun tipus d’actuació de l’equip de govern i dels partits de l’oposició", amb l’objectiu prioritari de permetre a la ciutadania de Riba-roja de Túria de  "conéixer de primera mà la política duta a terme pel govern local" a imatge i semblança de què es realitzen des de fa anys en altres àmbits, especialment els de l’estat de la nació i els debats autonòmics que se celebren en les respectives seus parlamentàries.

La sessió del debat municipal s’iniciarà amb una intervenció de l’alcalde sobre la situació general de la localitat i de les línies mestres de la seua acció de govern, amb una duració màxima de temps de vint minuts, segons fixa la moció aprovada pel ple de la localitat a instància de Ciutadans. A continuació, intervindran els portaveus de cada grup polític, de major a menor representació plenària, durant altres vint minuts. Posteriorment, l’alcalde respondrà a cada qüestió plantejada pels grups polítics en una intervenció conjunta durant altres deu minuts. Cada grup polític, per la seua banda, podrà replicarà durant deu minuts com a màxim.

La sessió del debat sobre la situació del municipi es tancarà amb cinc minuts per part de l’alcalde que donaran pas, finalment, al torn de preguntes per part del públic assistent.

La moció justifica esta proposta per a aconseguir la transparència i la informació necessària sobre els assumptes d’interés públic. "Després de molts anys amb multitud de casos de corrupció i d’exageracions urbanístiques, entrem en una nova fase en què els veïns ens exigixen major transparència i participació, per això, molts ajuntaments del nostre país han incorporat als seus reglaments d’obligació de convocar anualment un ple extraordinari monogràfic per a debatre sobre l’estat del municipi", especifica el text aprovat.

L’equip de govern recorda que la celebració d’este debat municipal "és pioner en l’àmbit de Riba-roja i precursor en el Camp de Túria amb un ànim d’augmentar la participació dels nostres veïns en la vida de la localitat, perquè coneguen amb més precisió i exhaustividad els assumptes d’interés públic com mai abans s’ha realitzat en este ajuntament".