Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Generalitat inclou en el Pla de Mobilitat Metropolitana la creació d'una nova estació de metro en el centre de Riba-roja

L'Ajuntament de Riba-roja millorarà l'accessibilitat amb la construcció d'una passarel·la de ciclovianants per a connectar les urbanitzacions de la zona nord amb l'estació d'El Clot.

'TRANSPORT' 30 de desembre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja ha informat sobre les novetats que, a partir de l'1 de gener de 2022, aplicarà el nou “Pla de Mobilitat Metropolitana de València” (PMOME) respecte a tarifes, temps i mitjans de transport públic que beneficiaran a la localitat.

El Pla, presentat per la Generalitat Valenciana, contempla reforçar la xarxa pública amb diverses accions entre les quals destaquen per a Riba-roja la integració i simplificació tarifària, abaratiment dels preus; aparcabicis cobert; aparcament dissuasiu i arribada del metro, de manera soterrada, al nucli urbà de la ciutat.

Respecte a la primera, la integració contempla l'establiment de només dues zones tarifàries en comptes de les quatre actuals, és a dir, es passarà a ser zona AB. D'aquesta manera, amb el mateix bitllet es podrà viatjar amb metro, en l'EMT, en els autobusos grocs i en la línia de rodalia de Renfe, la gran novetat per als veïns de Riba-roja, ja que la parada de la Reva està inclosa.

En relació amb la reducció de preus, el bo 10 passa de costar 20,90€ a 12€, la qual cosa implica un abaratiment del 42,58% i la targeta mensual passa de costar de 68,7€ a 53€, és a dir, una baixada del 22,8%. Totes aquestes noves tarifes inclouen el transbord a un altre mitjà de transport. Però també es redueixen els temps, amb el que es passarà dels 30 minuts actuals a 24 com a freqüència de pas per a la parada de Riba-roja de la línia 9 i a 12 minuts per al baixador d'El Clot de la Línia 2.

D'altra banda, i per a fomentar la mobilitat sostenible, el Pla projecta construir un aparcabicis en l'estació principal del municipi i un aparcament dissuasiu en l'estació d'El Clot de Navarrete. Així mateix, proposa l'extensió de la línia de Riba-roja fins a la seua arribada al centre urbà del municipi, una reivindicació històrica de la localitat, que es troba actualment en estudi.

Una passarel·la per a les urbanitzacions de la zona nord

A aquestes millores cal afegir la construcció d'una passarel·la de ciclovianants que l'Ajuntament realitzarà i que creuarà el barranc de Mandor per a connectar totes les urbanitzacions de la zona nord de Riba-roja amb l'estació del Clot de Navarrete.

En aquest sentit, l'alcalde de la localitat, Robert Raga, ha manifestat que “estem molt satisfets perquè el PMOE és una gran notícia per a Riba-roja. Recull les principals reivindicacions que havíem realitzat a la Conselleria i fins i tot dona compliment a una històrica, que és l'arribada del metro al centre del poble. Les mesures d'aquest Pla, juntament amb la passarel·la que construirem, milloraran notablement la mobilitat dels nostres veïns i veïnes”.