Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Generalitat inverteix 7'6 milions d'euros en la millora i adequació dels centres educatius i la construcció del nou edifici del Cervantes en Riba-roja

'EDUCACIÓ' 3 de desembre de 2021

La Generalitat Valenciana invertirà 7’6 milions d'euros en les obres de millora i d'adequació dels centres d'educació d'infantil i primària (CEIP) i en els Instituts d'Educació Secundària (IES) de la localitat. Aquestes inversions de l'administració autonòmica preveuen la construcció del nou edifici del CEIP Cervantes, amb una partida pressupostària de 5’1 milions d'euros, inclosos en la suma total.

Les prioritats de la conselleria d'Educació i Cultura se centren en la millora sobre tots aquells centres educatius que necessiten d'una major atenció o cura per al correcte funcionament. Fins al moment s'han executat ja un total de 400.000 euros de totes les inversions previstes en el pla educatiu i, per tant, queden per desenvolupar els restants 7’2 milions d'euros.

L'administració autonòmica té previst destinar 1’1 milions d'euros en els dos instituts d'educació secundària (IES) El Quint i Pla de Nadal mentre que en els altres quatre centres d'educació infantil i primària (CEIP) de Mas d’Escoto, Eres Altes, Camp de Túria i Miguel de Cervantes els restants 6’5 milions d'euros, que sumaran un total de 7’6 milions d'euros.

La major de les inversions s'executarà en el CEIP Cervantes, el més antic de la localitat, la construcció inicial de la qual es remunta a l'any 1936, en plena Segona República. Amb una inversió de 5’1 milions d'euros, es construirà un edifici nou per a infantil i primer cicle de primària, els cursos primer i segon d'aquest cicle. El futur centre educatiu tindrà una capacitat de més de 250 alumnes.

De moment, en el centre Cervantes ja s'ha executat la col·locació d'un ascensor amb una inversió de 48.000 euros mentre que ara queda el gruix de la resta d'obres, amb l'enderrocament de l'edifici i la construcció d'un nou, la reforma de la casa del conserge, la renovació elèctrica, la substitució de la calefacció existent, la instal·lació de ventilació i la substitució de finestres exteriors, portes interiors i substitució de paviment interior.

La conselleria d'Educació ja ha invertit 163.000 euros en el col·legi Mas d’Escoto amb la reforma dels lavabos, la substitució de la campana extractora de la cuina i en la primera fase de les obres del pavelló, amb el moviment de terres i el mur de contenció, prèvies a l'execució de la construcció del pavelló esportiu i el seu corresponent coberta, valorat tot en 519.979 euros en total.

En el col·legi Eres Altes de Riba-roja de Túria s'han executat ja les millores en la instal·lació de la climatització i il·luminació del centre i en la millora de l'eficiència energètica. Falta per acabar la modificació dels nuclis de comunicació i millora de l'accessibilitat en el centre educatiu, el termini de finalització del qual s'ha previst per a el mes vinent de desembre, tot amb un pressupost total de 485.331 euros.

El centre d'infantil i primària Camp de Túria de Riba-roja ja ha finalitzat totes les obres i projectes inicialment, consistents en la millora del confort tèrmic i en els dos lots per a l'aire condicionat i ventilació, a més de l'aïllament de la coberta. El total de les inversions que ha executat ja la conselleria d'Educació i Cultura suma 243.192 euros.

Finalment, cal destacar les inversions en els instituts de secundària, en el qual destaquen els prop de 600.000 euros en l'IES El Quint per a la substitució de les cobertes i els reforços dels finestrals i, per una altra, part els 500.000 euros de l'IES Pla de Nadal, amb la restauració de les graderies dels patis, la instal·lació de marquesines mòbils i el canvi de finestres. En els tràmits i elaboració dels diversos projectes han intervingut les regidories d'Urbanisme i Educació de Riba-roja.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat l'esforç inversor “de la Generalitat Valenciana en l'adequació dels col·legis i instituts del municipi que necessitaven de reformes i millores des de fa temps i que ara tenim la disposició d'una quantitat tan important com els 7’6 milions d'euros que s'hauran executat quant estiga tot acabat”.