Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Generalitat licitarà el segellament de l'abocador de Basseta Blanca en el primer semestre de 2022

L'acord amb els propietaris dels terrenys permetrà després de 25 anys la regeneració d'aquest espai degradat.

'MEDI AMBIENT' 30 de desembre de 2021

El director General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Joan Piquer ha anunciat aquest matí a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga la licitació del segellament de l'abocador de Basseta Blanca per al primer semestre de 2022 i el posterior inici de la primera fase de les obres de restauració.

Aquest anunci arriba després de l'acord amb els propietaris dels terrenys i possibilitarà la recuperació i regeneració d'aquest espai degradat, després del tancament de l'abocador fa ja 25 anys.

Els treballs s'executaran en diverses fases. Entre altres actuacions, el projecte contempla, l'execució de les tasques de demolició i treballs previs, condicionament del terreny, regularització, evacuació d'escolament, drenatge de lixiviats, tancament perimetral, execució de piezòmetres, de control i gestió de residus de l'obra, pla de seguretat i salut, execució de les capes de segellament que indica el Reial decret 1481/2001, execució de la xarxa de desgasificació pendent, execució del camí perimetral, revegetació, xarxa interior i perimetral d'evacuació d'escolaments, sistema d'impulsió de lixiviats, subministrament elèctric, control de qualitat de les obres.

Per a la licitació del segellament va ser necessària la realització de les proves previes, en les quals la Generalitat va invertir prop de 70.000 euros, i que permetran realitzar la correcta impermeabilització de la zona, el drenatge d'efluents contaminants i l'eliminació de gasos emanats de la descomposició del fem.

El projecte ha sigut ja informat favorablement per l'oficina de supervisió de projectes de la Generalitat i, després de l'acord amb els propietaris, es procedirà a la licitació del segellament.

Aquests treballs s'emmarquen dins del projecte autonòmic de segellament d'abocadors, i que entra dins de l'esperit d'accions que recull el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, aprovat recentment pel Ple del Consell. Per tant, el segellament d'aquest abocador ha sigut blindat amb rang de Decret del Consell de la Generalitat Valenciana, tal com dona el mandat la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats.

L'execució del projecte serà compatible amb els possibles usos posteriors que des del municipi es puguen desenvolupar en la zona. En aquest sentit, donada la seua magnitud econòmica, el projecte ha sigut concebut en tres possibles fases d'execució de les obres, fins a un total màxim de 9.405.000 euros de pressupost de licitació total.

Para el alcalde de Riba-roja, Robert Raga “És una gran notícia que després de 25 anys puguem anunciar el segellament i la restauració d'una de la zones més degradades del nostre municipi, que va suposar un dels majors problemes mediambientals per a Riba-roja després de rebre 2.654.497 metres cúbics de residus de València i la seua àrea metropolitana”