Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Mancomunitat del Camp de Túria presenta el seu Pla de Governança i Dinamització Turística en Riba-roja

El programa compta amb una inversió de 900.000 € per als pròxims tres anys.

'TURISME I PATRIMONI' 26 de juliol de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robet Raga ha participat aquest matí en l'acte de presentació del Pla de Governança i Dinamització Turística de la Mancoumnitat del Camp de Túria que ha tingut lloc as Castell de Riba-roja. A l'acte han assistit Maria de Manuel, tècnica responsable de Turisme de la Mancomunitat, Maite Subirach, gerent del Pla de Dinamització i la regidor de Patrimoni i Turisme, Esther Gómez Laredo, així com representants d'associacions i empreses turístiques de la zona.

En el pla es detallen les actuacions que es duran a terme en l'exercici 2021 i compten amb el pressupost de 210.000€ per a aquest exercici. El total de la inversió serà de 900.000€ entre la Mancomunitat, la Conselleria i la Diputació.

Les actuacions del pla presentat busquen com a objectiu aconseguir un major dinamisme turístic i econòmic, generar activitat turística com a motor econòmic i ser un factor de creació d'ocupació, millorar el medi urbà, natural i espais públics, així com proposar una explotació innovadora del patrimoni cultural i natural de manera sostenible per mitjà de la creació de productes turístics.

Els productes turístics resultants del pla buscaran al seu torn unificar el territori i obtindre un atractiu turístic per a visitar la Comarca del Camp de Túria que arriba als 17 municipis de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Casinos, Domeño, L'Eliana, Gátova, Llíria, Loriguilla, Marines, Nàquera, Olocau, La Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Serra, San Antonio de Benagéber i Vilamarxant. El pla també contempla el disseny d'estratègies de comercialització dels futurs productes turístics.

“El pla contribuirà a posar en valor tots els recursos turístics, d'una comarca rica i vertebrada per dos parcs naturals com són La Calderona i el Parc Natural del Túria, enclavaments que reben un gran nombre de turistes de dins i fora de l'àrea metropolitana i als quals volem oferir-los la nostra millor oferta cultural i natural” – ha apuntat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga en la seua intervenció.

Els Plans de Dinamització i Governança Turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana i altres administracions públiques i ens privats. I aquesta iniciativa està destinada a la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta, atenent fonamentalment criteris de millora de la competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.