Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Mancomunitat presenta en Riba-roja el Pla Comarcal de Drogodependències i altres Transtorns Addictius per al Camp de Túria

El document abasta el problema de les addiccions des de l'àmbit l'àmbit escolar, el familiar, el laboral i el comunitari.

24 de Gener de 2018


Ya està en marxa el nou Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius de la Mancomunitat Camp de Túria, que estarà en vigor durant els pròxims quatre anys, de 2018 al 2021.

Aquest document de treball té com a objectiu principal planificar, racionalitzar i coordinar les actuacions que en aquesta matèria es duran a terme fins al 2021 en els 17 municipis del Camp de Túria per part de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat.

Entre les novetats del Pla destaca l'elaboració per part de la UPCCA d'un protocol d'actuació per a assessorar, notificar, derivar i intervenir en casos susceptibles de consum de substàncies. Aquest protocol està destinat a pares i a personal de serveis socials, centres educatius i centres mèdics.

Així mateix, un altre aspecte nou és la constitució de comissions interdisciplinàries, integrades pels diversos agents implicats en la prevenció i tractament de les conductes addictives. L'objectiu és coordinar les accions i realitzar un seguiment de les mateixes.

 es prioritari treballar en la prevenció de la drogodependència. Al llarg dels anys, les conseqüències d'aquesta problemàtica han sigut molt greus. Nosaltres participarem amb la Mancomunitat a través d'aquest Pla amb la creació d'una comissió conjunta a nivell local i comarcal per a aconseguir aquest objectiu  , assegura el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez Muñoz, qui ha destacat la  implicación de tots; regidors, tècnics de Sanitat, Benestar Social, Joventut i Educació. Trabajr en equip dóna sempre bons resultats  .

El pla contempla a més la realització d'una enquesta per a conèixer la prevalença de consum d'alcohol, tabac i cànnabis entre els estudiants de secundària, tant de centres públics com a privats. Amb aquesta actuació, que es durà a terme fins al mes de març, es pretén conèixer l'edat en la qual els adolescents comencen a consumir, així com la quantitat i la freqüència de consum en la comarca.

Entre les actuacions que es desenvolupen en aquest marc també figura la campanya de prevenció  12 lemes  , que amb la finalitat de prevenir el consum de drogues, conscienciar dels seus efectes i de les seues conseqüències, cada mes contempla diferents activitats relacionades amb un lema. En el mes de gener el lema està vinculat al consum d'alcohol,  Tú marques el grau  .

Per al mes de febrer s'ha programat una exposició itinerant, que sota el títol De què van les drogues? de què van els joves?, mostra en 20 cartells informació sobre els diferents tipus de drogues. La mostra podrà contemplar-se a Riba-roja de Túria, Sant Antonio de Benaixeve i a la Pobla de Vallbona.

També es continuarà treballant en la prevenció a través d'altres activitats que van començar al llarg del 2017 com són el Llibre blanc, el Quiosc de salut, el concurs de micro relats TecnOK i les xarrades en col·legis i instituts, dirigides a xiquets, joves i pares.