Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Policia Local de Riba-roja de Túria, la primera a la Comunitat Valenciana a rebre formació en tècniques d'intervenció operativa

La Guàrdia Civil s'ha encarregat d'impartir als agents les jornades d'instrucció i perfeccionament.

'SEGURETAT CIUTADANA' 27 d'octubre de 2017


Els agents de la Policia Local de Riba-roja han sigut els primers de la Comunitat Valenciana a rebre formació, instrucció i perfeccionament, en tècniques d'intervenció operatives per part de la Guàrdia Civil.

Aquestes jornades formatives estan destinades a poder afrontar amb seguretat i eficàcia aquelles situacions de risc amb les quals pogueren trobar-se durant el desenvolupament del servei, millorant la imatge de professionalitat dels agents davant els ciutadans.

Els agents de la Policia Local han rebut un ensinistrament bàsic teòric-pràctic en tècniques de gestió de l'estrès, de comunicació i diàleg policial, negociació davant un conflicte i en l'ús dels diferents mitjans i tècniques que componen l'arc d'intervenció gradual.

Es tracta de donar resposta proporcional, congruent i oportuna, amb tècniques i mitjans de dotació oficial, l'aplicació de la qual permet a l'agent de la Policia, afrontar i resoldre diferents situacions durant el normal acompliment de les seues funcions.

A més suposa una important innovació en integrar totes les tècniques i mitjans d'intervenció operativa en un únic àmbit d'actuació en compliment amb la normativa vigent.

L'aplicació d'aquestes tècniques, hauran d'adequar-se a les circumstàncies concretes de cada actuació, per la qual cosa els agents hauran de tenir en compte que totes les persones no reaccionen igual davant els mateixos estímuls.

En tot cas, sempre tindrà preferència la prevenció en tots els seus nivells, abans que l'ús de la força, com a forma per a evitar el conflicte

Per a l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga la cooperació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat és important per a sumar esforços i optimitzar recursos com a garantia de la seguretat ciutadana i en prevenció de la delinqüència.