Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La policia local de Riba-roja de Túria va realitzar 4.139 actuacions en el terme municipal durant l'any 2018

'SEGURETAT CIUTADANA' 3 de Juliol de 2019


Destaquen els 1.218 controls d'entrada i eixida als col·legis del municipi
Els agents de la policia local de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria van realitzar un total de 4.139 actuacions al llarg de l'any 2018 en el global del terme municipal, segons les xifres que ha llançat la memòria d'activitats elaborat per la prefectura de la policia local. De les funcions dutes a terme destaquen les relacionades amb els menors, amb un total de 1.316 actuacions. 

La memòria policial és un document que realitzen anualment els comandaments jeràrquics amb l'objectiu de centralitzar i analitzar la totalitat de les funcions i les activitats que escometen diàriament els agents de la policia al llarg de l'exercici. En l'anàlisi es recullen tots els actes en els quals intervenen, tant en el nucli urbà com en la resta del terme municipal. 

En la memòria del passat any 2018 es recullen que de les 4.139 actuacions en total va haver-hi les citades 1.316 relacionades amb menors, altres 716 relacionades amb la seguretat pública, altres 368 serveis sobre disposicions municipals, 936 serveis diversos sobre medi ambient i policia rural, 729 serveis humanitaris i diferents tipus d'emergències així com 40 actuacions sobre protecció i assistència a dones. 

En l'estudi elaborat per la prefectura de la policia de Riba-roja de Túria s'inclouen diversos treballs com 313 seguiments d'arrestos domiciliaris, 93 identificacions, 52 informes emesos a instàncies de diversos organismes públics, 44 actes de substàncies estupefaents, 27 citacions judicials o 36 serveis sobre festes patronals, entre altres. Es van realitzar 6 detencions per actuacions pròpies i es van intervindre 10 objectes en aquestes. 

La seguretat viària és un dels àmbits en els quals van dur a terme una bona part de les actuacions com les 457 denúncies per infracció a la llei viària de l'ajuntament, altres 45 actuacions en el control de trànsit, persones i mercaderies, 38 actuacions per denúncies per infracció a la llei de trànsit a través de la Prefectura provincial de trànsit, 22 controls d'alcoholèmia, 6 controls rutinaris en transport escolar, vehicles i ciclomotors, a més d'altres 9 actuacions per vehicles abandonats o 7 per educació viària, al marge de 23 diligències en accidents per danys materials. 

L'atenció als menors centra, també, bona part de les tasques dels agents de la policia local com els 1.209 controls d'entrada i eixida dels col·legis o les 4 xarrades realitzades a les aules escolars, i la protecció i assistència a les dones com les 35 actuacions per fets relacionats amb la violència de gènere o altres 5 més de diverses actuacions. 

Finalment, cal destacar els serveis humanitaris i les emergències com les 440 actuacions humanitàries per malaltia, consum de drogues o alcohol, persones indigents o extraviades, a més d'altres serveis a Riba-roja de Túria com 289 sobre incendis, inundacions, despreniments o rescats desenvolupats en el nucli urbà o en la resta del terme municipal. 

Cal destacar que en els últims anys s'ha realitzat una operació de modernització i adaptació a la nova realitat social i a les necessitats dels propis agents de la policia local, com la creació d'una unitat de medi ambient per a cuidar i vigilar l'enorme patrimoni i riquesa natural amb el parc natural del Túria o la implantació d'un sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere -pioner a la Comunitat Valenciana- en coordinació amb la Guàrdia Civil i els serveis públics.   

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquestes dades de la memòria “demostra l'excel·lent labor que desenvolupen tots els nostres agents de la policia i els comandaments del cos, l'eficàcia del qual i eficiència està avalada per la preparació i la formació d'aquests, de manera que poden solucionar i dur a terme totes les actuacions necessàries en la nostra localitat”.