Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La violència de gènere té gran impacte negatiu sobre la salut de les dones, i duplica la probabilitat de patir depressió

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 7 d'abril de 2017


Hui, 7 d’Abril, se celebra el Dia Mundial de la Salut, davall el lema “Parlem de depressió”. En esta línia, des de l’àrea de Dona i Foment de la Igualtat de l’Ajuntament de Riba-roja, es considera necessari visualitzar les greus conseqüències negatives que té la violència masclista en la salut de les dones víctimes de violència de gènere i dels seus fills i filles.

Ja en 2002, l’Organització Mundial de la Salut va arreplegar en el seu Informe Mundial sobre Violència i Salut, que el maltractament és un dels majors assumptes de salut i drets humans que cal pal·liar, ja que les conseqüències físiques i psicològiques són múltiples a nivell integral.

A més de les greus lesions físiques, la violència de gènere té importants conseqüències psicològiques, augmentant el risc de patir malalties de salut mental. Entre estos trastorns destaca la depressió. La desvaloració, humiliacions, sentiments de culpa, i aïllament a què estan exposades les mates durant el maltractament provoca entre altres conseqüències, que tinguen el doble de probabilitats de patir depressió.

És per este motiu pel que abordar les conseqüències de la violència en la salut física i emocional de les dones deu de ser prioritari, i un compromís de totes i tots.Ilustració de Paula Bonet.