Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament acull a famílies sense llar del municipi en dos establiments hotelers de Riba-roja

L'hotel Muralleta cedeix de manera gratuïta les seues 9 habitacions a les quals se sumen altres 15 de l'hostal Pepe.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 23 d'abril de 2020

L'hotel Muralleta de Riba-roja de Túria ha cedit les seues instal·lacions de manera gratuïta a l'ajuntament –actualment tancades al públic - perquè les puguen utilitzar les famílies de la localitat que no tinguen vivenda o habitatge mentre dure l'Estat d'Alarma. L'hotel consta d'un total de 9 habitacions que s'han posat ja a la disposició de les famílies que el necessiten i s'afigen a les 15 d'un altre hostal de la localitat.

L'hotel que ara ha cedit de manera altruista les seues instal·lacions al municipi està situat prop de la ribera del riu Túria, al costat del castell àrab de Riba-roja de Túria, i està tancat al públic com la resta d'activitats similars en virtut de l'Estat d'Alarma que va entrar en vigor el passat 15 de març. Amb aquesta cessió, el municipi disposa ja d'un total de 24 habitacions –l'hostal i ara l'hotel- per a les famílies sense una llar per a viure.

En l'acord entre l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i l'hotel consta que el propietari cedeix les seues instal·lacions de manera gratuïta mentre que són les arques municipals les que s'encarreguen del cost de la desinfecció i el manteniment d'ambdós edificis i, a més, finança totes les despeses de menjar diari i les necessitats bàsiques d'aquestes famílies sense recursos fins que troben una nova llar.

En el cas de l'hostal, l'ajuntament també s'encarrega del manteniment i abona l'ús de les habitacions utilitzades com succeeix des de fa anys en aquest establiment per a albergar a les persones sense llar.

Aquestes famílies beneficiàries reben, a més, diàriament el servei de càtering municipal i, a més, tenen dret a gaudir dels mateixos drets que la resta dels habitants inclòs en el programa que s'ha posat en marxa durant l'Estat d'Alarma denominat “El Teu Ajuntament amb Tú”, destinat a les persones majors o les persones amb mobilitat reduïda. La permanència d'aquestes persones en aquests establiments es prolonga mentre intenten resoldre els seus problemes personals que els han abocat a quedar-se al carrer i sense possibilitat de disposar d'un habitatge en condicions adequades.

Actualment, en Riba-roja existixen 16 persones al carrer o sense sostre, de les quals 6 són menors, que ja estan albergades a l'hotel i en l'hostal, que pateixen la mancaça de recursos econòmics estables per a disposar d'un allotjament digne i sense una xarxa de suport, especialment en l'àmbit familiar. El protocol d'actuació consta de cinc intervencions possibles: informació, assessorament i acompanyament; pícnic, neteja i producte de primera necessitat; menjador social; allotjament d'emergència habitacional; i, finalment, ajuda econòmica.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït “el gest de solidaritat i generositat que ha tingut la propietat d'aquest hotel per a cedir les seues instal·lacions a les famílies que, desgraciadament, no tenen una llar on viure; per això, el nostre objectiu és que cap persona de la localitat es quede en situació de desemparament o amb alguna necessitat bàsica per cobrir”.