Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja condiciona 11.800 m2 de terreny municipal per a gossos

Les sis zones d'esplai caní estan dotades de bancs, fonts, papereres i arbres per a l'ombra

'PARCS I JARDINS' 16 de setembre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja ha habilitat sis àrees municipals destinades a l'esplai dels gossos en diverses zones del nucli urbà i en les principals urbanitzacions i àrees residencials de la localitat. Concretament aquests espais estan situats en Residencial Reva, Urbanització Santa Mónica –zona dotacional-, Urbanització Masia de Traver -accés des del carrer Lozoya- i Urbanització Montealcedo, entre els carrers Maestro Serrano i José Iturbi. i en el nucli urbà, en la Mallà, al costat del complex esportiu i Barranc dels Moros.

Els espais habilitats compta amb totes els requisits urbanístics i sanitaris necessaris per a la seua posada en marxa, com a zona arbrada en quatre d'ells, bancs de granit, papereres, fonts de doble grandària per a gossos i persones i cartells informatius sobre l'ús i les normes de les zones d'esplai caní.

En aquestes zones, els propietaris poden portar als seus gossos solts, facilitant-los el seu desenvolupament i socialització amb els seus iguals.

“A més de crear nous espais destinats a les mascotes, pretenem millorar els existents i donar suport amb campanyes de conscienciació als propietaris, davant la necessitat de fer ús d'aquests espais públics per a reduir l'impacte dels excrements en la via pública”, assegura el regidor de Serveis Públics i Parcs, Rafa Gómez

Actualment, de les zones projectades, la situada a la urbanització Santa Mónica es troba en construcció. Aquest espai estarà dotat a més d'amb els elements ressenyats, amb mobiliari de agility, que permet als gossos practicar exercici, al mateix temps que s'incrementa la bona relació i el vincule afectiu entre gos i propietari.

L'Ajuntament de Riba-roja espera en breu completar les 12 zones d'esplai caní previstes. Per a això habilitarà nous espais públics en el nucli urbà, on actualment existeix major problema d'orines i excrements en via pública. Fins hui, s'han realitzat diverses accions per a intensificar la neteja i desinfecció de les zones més transitades pels gossos, tant en nucli urbà com a les urbanitzacions del terme municipal, a través de la patrulla de neteja canina.

A més s'han repartit ampolletes per a la neteja del ‘pipi’ dels gossos en diverses fires i esdeveniments. Aquestes ampolletes, buides, hauran d'omplir-se per part dels propietaris amb aigua i una mica de vinagre, per a evitar les olors als carrers i places.

Accions com aquesta evitarien sancions innecessàries. Recordem que segons l'Ordenança  de Neteja Viària, l'article 27 recull com a infracció lleu la no retirada en les zones públiques dels excrements d'animals i l'article 28, ve establida la multa de fins a 90€ per incompliment.