Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja construirà un cementeri per a mascotes i animals en 6.300 metres quadrats de sòl públic

El govern local pretén eradicar els problemes sanitaris o ambientals

31 d'octubre de 2016


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria construirà un cementeri de mascotes i animals sobre sòl municipal amb l’objectiu principal d’atendre la demanda creixent entre els propietaris de les mateixes. El cementeri s’alçarà sobre una parcel·la de 6.300 metres quadrats d’extensió pròxima al polígon industrial d’Entrevies. 
L’executiu local ha anunciat que esta infraestructura es durà a terme amb l’ànim de donar una resposta adequada i global a la incipient demanda que en els últims mesos s’ha generat entre els propietaris de mascotes i animals que, actualment, no tenen unes instal·lacions on es puguen efectuar els soterraments sense causar molèsties ni problemes.
La ubicació del cementeri és un dels aspectes que en estos moments s’està estudiant detingudament ja que es pretén que siga sobre sòl públic i, d’esta manera, no generar un desembossament econòmic. A més, es perseguix que siga un emplaçament accessible, sostenible ambientalment, pràctic per als futurs usuaris i pròxim al propi nucli urbà. 
El projecte municipal està, actualment, en fase d’estudi i anàlisi que permetrà el desenrotllament d’unes infraestructures inèdites en la comarca del Camp de Túria per al que es pretén implicar al nombre més gran de col·lectius i associacions del sector amb la finalitat de dur a terme un cementeri que alberg en el seu interior les demandes que en els últims mesos es generen entre els propietaris de mascotes ja que fins al moment després de la mort d’estos animals els soterraments s’efectuen en llocs sense cap tipus de control.
Per tant, el govern de Riba-roja intentarà unir la demanda dels amos de les mascotes de disposar d’un cementeri per als soterraments dels animals alhora que, d’esta manera, s’evitarà qualsevol tipus de problema o molèsties sanitàries per l’enorme descontrol i la falta de planificació urbanística que ha existit durant anys en el terme municipal. 
L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha avançat que es tracta d’un projecte "molt ambiciós i necessari per a la nostra localitat ja que des de fa temps rebem moltes peticions en este sentit perquè els seus animals de companyia puguen reposar la seua mort en un lloc determinat i adequat per a això i, per este motiu, oferirem una alternativa raonable que permeta combinar els aspectes ambientals i sanitaris amb les demandes dels nostres veïns; per tant, en la mesura de les nostres possibilitats tindrem un cementeri d’animals en el mínim de temps possible".