Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'ajuntament de Riba-roja de Túria dona suport a la formació emprenedora en l'IES El Quint

El 9 de maig participaran en la Trobada d'Escoles d'Emprenedors Sostenibles, un espai per a compartir l'experiència i fomentar l'empresa sostenible des del treball cooperatiu a l'aula.

'EDUCACIÓ, AGRICULTURA I SOSTENIBILITAT' 20 de novembre de 2019

L'alumnat del Cicle Formatiu de Producció Agroecològica de l'IES El Quint de Riba-roja de Túria se suma al projecte “Escola d'Emprendedors Sostenibles de l'empresa Natura i Cultura”,  gràcies al suport de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, des de les àrees d'Educació i de Sostenibilitat, que han vist la necessitat de treballar l'esperit emprenedor i capacitats de l'aula, necessàries per a millorar l'ocupabilitat d'aquests joves, que prompte eixiran al mercat laboral a la recerca d'una ocupació.

Els deu tallers que s'imparteixen en el marc del projecte es dediquen d'una manera pràctica i des de l'enfocament dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) a treballar la creativitat, la responsabilitat, el discurs i el treball en equip, entre altres; competències que són necessàries tant per al seu desenvolupament professional com personal.

La primera sessió a l'aula es va celebrar el passat 29 d'octubre, en la qual es va presentar el projecte al grup d'estudiants integrants del Cicle. En aquesta jornada es van treballar les competències i les habilitats necessàries per a millorar l'ocupabilitat i es va decidir la forma jurídica de Cooperativa d'RSC que duran a terme.

L'acolliment va ser molt positiu i els catorze alumnes del Cicle Mitjà van oferir algunes idees de negoci per a treballar el seu projecte d'empresa, aprofitant els coneixements adquirits de producció agroecològica En els pròxims mesos, l'alumnat haurà d'elegir els càrrecs, la idea de producte i la imatge corporativa, entre altres tasques.

Els resultats del treball podran comprovar-se el pròxim 9 de maig en la VII Trobada d'Escoles d'Emprenedors Sostenibles que se celebrarà en alguns dels 15 municipis participants d'aquest curs i que es donaran a conéixer en els pròxims mesos.

En aquest esdeveniment, els nous emprenedors/as de l'IES El Quint muntaran el seu estand i vendran els seus productes, com a colofó al projecte d'emprenedoria i com a mostra del treball realitzat durant el curs.

A més el 20% dels beneficis es destinaran a l'obra social que cada cooperativa ha triat i estipulat en els seus estatuts. Un acte de responsabilitat social per a finalitzar la seua primera incursió en el món de l'empresa.

Els regidors responsables de la iniciativa, Záfira Pérez, regidora d'Educació i José Luis Ramos, regidor d'Agricultura i Sostenibilitat, coincideixen a destacar la importància de “donar suport a aquesta iniciativa des de l'Ajuntament amb l'objectiu de poder formar joves amb capacitats i competències que els siguen útils de cara a crear un nou model d'empresa sostenible”.

Més informació del projecte: www.emprendedoressostenibles.com