Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja disposarà d'un habitatge per a 7 persones amb diversitat funcional intel·lectual en el casc urbà

El projecte cobrirà una reivindicació del Centre Ocupacional Comarcal

9 de juliol de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la compra d'un habitatge en el casc urbà de la localitat destinada a albergar en el seu interior un màxim de set persones amb diversitat funcional intel·lectual que conviuran amb el corresponent equip de professionals. Amb l'engegada d'aquest projecte cristal·litza una reivindicació històrica per part del Centre Ocupacional comarcal.

El pis tutelat que el consistori de Riba-roja de Túria posarà al servei de les set persones amb diversitat funcional estarà situat en ple casc urbà amb l'objectiu d'aconseguir "una plena inclusió entre les persones amb diversitat funcional i la població en general així com la seua integració social amb els comerços i amb la resta dels serveis del municipi".

Aquest projecte tindrà caràcter comarcal i s'emmarca en la labor desenvolupada des de la Regidoria d'Inclusió i Drets Socials al costat de la resta de l'equip de govern que ha desembocat en un acord amb la Mancomunitat del Camp de Túria de manera que es pal·liarà la falta de recursos existents actualment destinat a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

cal recordar que l'engegada d'aquest important projecte, iniciat ja amb l'adquisició de l'habitatge en Riba-roja, constitueix un dels eixos de l'acció de govern d'aquesta legislatura puix que existeix una demanda social en el municipi i en la resta de la comarca puix que d'aquesta forma es reconeix la seua individualitat, el seu potencial de creixement, el seu desenvolupament i la seua adaptació a l'entorn.

A més, l'executiu local de Riba-roja ha sol·licitat a la consellería d'Inclusió la corresponent acreditació administrativa com a habitatge tutelat oficial de manera que la Generalitat Valenciana es faça càrrec, pròximament, de les despeses de gestió i manteniment que suposa la seua engegada.

El regidor d'Inclusió i Drets Socials, Rafael Gómez, ha expressat "la satisfacció" del departament municipal i de la resta de l'equip de govern "perquè finalment veu la llum un projecte essencial que arreplega una reivindicació històrica del centre ocupacional comarcal ja que d'aquesta forma es donarà un servei molt important per a aquest segment de la població".