Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja elabora un estudi per a conéixer la percepció de l'adolescència sobre la violència de gènere i els espais públics

L'anàlisi assenyala com a principals amenaces a la seguretat de l'alumnat implicat, la falta d'il·luminació, els amagatalls i els desplaçaments previsibles.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 23 de novembre de 2020

La violència de gènere és hui dia un dels problemes més apressants de la societat actual. Per això, l'Ajuntament de Riba-roja, en el marc d'accions de la Xarxa de Municipis protegis contra la Violència de Gènere, ha realitzat un estudi per a conéixer la percepció que té l'adolescència de Riba-roja de Túria sobre la violència de gènere.

L'estudi s'ha realitzat a través de tallers, debats i  enquestes  entre l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO de Riba-roja de Túria amb un doble objectiu; previndre, detectar i derivar per a la intervenció en situacions de violència de gènere entre menors d'edat i, d'altra banda, obtindre una priorització d'indicadors que faciliten informació sobre la percepció actual de l'alumnat sobre la violència de gènere i l'espai públic.

L'estudi analitza les necessitats de la joventut en matèria d'informació i formació. Aquestes dades facilitaran al consistori la implementació d'un programa de prevenció i sensibilització que permeta previndre, detectar i actuar davant possibles casos de violència de gènere entre adolescents.

De l'anàlisi s'extrau la localització de possibles espais no segurs en el municipi. Aquests espais són percebuts amb diferent perspectiva entre les i els alumnes  En aquest sentit, es desprén que la il·luminació està directament relacionada amb la inseguretat i se situa com la principal preocupació entre la joventut. Per això reclamen una distribució estratègica d'aquesta,  que les zones en les quals l'enllumenat deixa de funcionar a les 12 de la nit s'amplie una hora i mitja més i es dispose d'una intensitat suficient.

Els amagatalls o zones sense visibilitat són un altre dels aspectes que inquieten a la joventut.  És el cas dels aparcaments o escales amb angles massa tancats, per als quals reclamen la presència de personal de vigilància i l'ús d'espills per a augmentar el camp de visió.

D'igual forma, els desplaçaments previsibles són considerats com una amenaça per a l'adolescència. Així, l'estudi recull algunes peticions com una millora de la il·luminació en la passarel·la cap al Metro i carrers adjacents per a eliminar l'efecte aquari, l'ús d'espills per a augmentar el camp de visió, major vigilància, l'increment de la freqüència de l'autobús en època de festes o fins i tot facilitar camins alternatius.

La regidora d'Igualtat, Lola Verdeguer ha destacat la importància de l'estudi  i ha matisat “el compromís de l'Ajuntament en la detecció precoç i prevenció de la violència de gènere des del contacte directe amb l'alumnat i el coneixement de primera línia de les necessitats i problemàtiques que li concerneixen, per a poder actuar des de l'educació i la sensibilització.