Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja estableix un protocol d'actuació d'emergències per a fer front a les fortes pluges

El consistori posa a la disposició dels ciutadans un telèfon per a atendre qualsevol emergència

17 d'octubre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja ha establit un protocol d'actuació per a fer front a l'episodi de pluges anunciat per l'Agència d'Estatal de Meteorologia (AEMET) a partir de demà dijous

L'alcalde de Riba-roja de Túria s'ha reunit aquest matí amb els responsables polítics i tècnics de les àrees afectades per a coordinar les accions amb la finalitat de minimitzar l'impacte de les fortes pluges dels pròxims dies i poder afrontar amb garanties qualsevol emergència que puga sorgir.

Una de les zones en les quals se centrarà principalment l'atenció serà el polígon industrial L'Oliveral, en el qual el passat any es van succeir episodis d'inundacions d'alguns vials i col·lapse de tràfic de les principals entrades. No obstant açò es preveu que enguany les conseqüències no siguen tan greus, gràcies a les actuacions realitzades durant l'últim any per l'Ajuntament, a través del Servei Públic d'Aigües Potables, Hidraqua.

Entre les mesures adoptades pel consistori, es va dur a terme l'execució d'una zona verda inundable com a àrea d'alleujament davant l'arribada de grans quantitats de pluja. Aquesta zona pot acumular fins a 7.000 metres cúbics d'aigua i està dotada de pous filtrantes. Paral·lelament es van construir portes antiretorno en la Rambla de Poyo i es va incrementar la neteja d'embornals. Una altra de les accions realitzades per a evitar inundacions va ser drenar la bassa existent en el Parc Logístic (PLV) augmentant el seu calat i facilitant així l'absorció d'aigües. S'han interconnectat canonades amb l'objectiu d'optimitzar el funcionament hidràulic de la xarxa de pluvials i s'han van col·locar embornals i tragaderas per a augmentar la seua entrada d'aigua en els carrers L, G, Mallorca, Jacarandas, Levante, i Fusters.

Però les mesures no solament afecten a la zona industrial, l'Ajuntament tancarà a partir de matí els parcs públics del municipi davant l'alerta meteorològica de pluges i tempesta, per a evitar que la caiguda de branques o arbres puguen posar en risc a les persones que passegen per les zones verdes. Així mateix es va a extremar la vigilància en les zones de pas de barrancs com El Pozalet, la Rambla de poyo, el barranc de Porxinos o la Pedrera.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat "la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania pel que hem posat totes les mesures necessàries per a minimitzar les conseqüències de les fortes pluges"

L'Ajuntament té a la disposició de la ciutadania informació meteorològica actualitzada a través de l'enllaç http://inforatge.com/meteo-ribarroja i ha facilitat el telèfon d'atenció ciutadana 678 910 114 per a comunicar qualsevol incidència o emergència destacable.