Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja exigix als propietaris de parcel·les amb risc d'incendi la seua neteja i tanca

La mesura afecta un total de 1.600 parcel·les de tot el terme municipal

3 de maig de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del departament de medi ambient, ha iniciat el procediment de notificació a tots els propietaris de parcel·les rústiques i urbanes que es troben sense netejar i tancar i que presenten un notori risc d’incendi.

Fins al moment el consistori ha notificat a 150 propietaris l’obligatorietat de neteja i tanca de les parcel·les més pròximes al riu, concretament en les zones dels Pous, Masia de Traver i València La Vella, que es troben més pròximes a les vivendes i per tant, amb un major grau de perillositat en el cas d’incendi.

Després d’esta primera fase, l’Ajuntament té previst notificar a la resta de propietaris de parcel·les tant de la zona Nord o les que afronten amb terreny forestal, com és el cas de Porxinos o els Carassoles, on es concentra un nombre més gran de vivendes aïllades.

El consistori estima que el total de vivendes que presenten algun grau de vulnerabilitat enfront d’un incendi ascendix a 1.600.

Les notificacions s’han efectuat atenent a l’informe de Zonificació d’Àrees Prioritàries d’Actuació per a la Prevenció d’Incendis Forestals en el terme de Riba-roja de Túria realitzat per un enginyer forestal al desembre de 2016 i que atén a diversos graus d’intensitat segons el risc d’incendi.

En este informe s’identifiquen les parcel·les que per la seua proximitat a sòl forestal o urbà presenten risc d’incendi forestal, per la qual cosa des de l’Ajuntament s’exigix als propietaris les condicions mínimes de seguretat i salubritat pública. ‘Creiem necessari actuar davant d’una situació que posa en risc la seguretat de les zones residencials del nostre terme degut a inoperància dels propietaris de parcel·les que no desbrossen ni tanquen les seues propietats, amb el perill tant d’higiene com pel risc d’incendi que suposa’, assegura el regidor de medi ambient, José Ángel Hernández

Així ho regula l’article 180 de la Llei 5/2014 de 25 de juliol de la Generalitat, d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana en què s’arreplega que els ‘propietaris de terrenys, construccions i edificis hauran de mantindre en condicions de seguretat, salubritat, ornament públic i decor,…’

A través de la notificació, el consistori atorgarà un termini de 15 dies hàbils als propietaris de les parcel·les perquè procedisquen a la neteja i el tanca. En el cas d’incórrer en desobediència, l’Ajuntament iniciarà una orde d’execució, procedint a la valoració i notificació del cost del tanca i neteja del solar.