Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja instal·la plaques solars fotovoltaiques en el CEIP Mas d'Escoto

Els 16 panells instal·lats produiran un estalvi pròxim als 1.200 euros a l'any.

'MEDI AMBIENT' 19 d'abril de 2019

El CEIP Mas d'Escoto serà el primer centre educatiu de Riba-roja que dispose de plaques solars fotovoltaiques per al seu autoconsum. L'Ajuntament ha finalitzat la instal·lació de la plantació fotovoltaica de 5,36 kw, que produirà anualment 8100 kw a través dels 16 panells de 335 watios instal·lats. Els 8100 kw multiplicats pel preu mitjà de la factura, en les hores punta del dia, suposarà un estalvi d'uns 1200 € a l'any.

Aquesta instal·lació està indicada per a l'autoconsum de l'edifici i estarà connectada a la xarxa, de manera que l'energia produïda repercutisca directament en la despesa energètica d'aquest

La instal·lació tindrà també un caràcter educatiu. L'Ajuntament ha instal·lat un dispositiu que permetrà el monitoratge de la instal·lació fotovoltaica. D'aquesta forma, es disposarà d'informació, a temps real, de la generació d'electricitat que produeixen les plaques solars. Aquestes dades podran visualitzar-se des de qualsevol dispositiu mòbil o ordinador, una forma gràfica que possibilitarà als escolars conéixer com es genera l'electricitat als panells i quina quantitat s'aboca a la xarxa.

Per a José Ángel Hernández, regidor de Medi Ambient “el foment de les energies renovables, com la llum solar, en els centres educatius ens permet, a més d'un considerable estalvi energètic, formar als més xicotets en la necessitat dur a terme bones pràctiques quotidianes que contribuïsquen a l'estalvi energètic a les seues cases”.

Actualment, les Escoletes Municipals, el Camp de Futbol, l'Estadi Municipal “Roberto Gil”, el Complex Esportiu La Mallà, els vestuaris del Camp de Futbol de la Reva i el CEIP Camp de Túria disposen de panells solars tèrmics destinats a calfar Aigua Calenta Sanitària ACS.

Algunes d'aquestes instal·lacions han estat infrautilitzades durant temps. Ara l'Ajuntament té previst realitzar un manteniment adequat de les mateixes per a la seua posada en marxa i rendibilitzar així la seua instal·lació.  També l'edifici consistorial disposa d'una instal·lació fotovoltaica que actualment està connectada a xarxa, com l'existent fins hui en el CEIP Mas d'Escoto. L'objectiu és convertir aquesta energia per a l'autoconsum.

En la seua política de fomentar l'eficiència energètica, l'Ajuntament de Riba-roja té previst instal·lar panells solars en la resta d'edificis municipals, com La Botaia, l'edifici polivalent o el Centre Social entre altres.

“El nostre projecte de gestió responsable dels recursos passa per fomentar l'eficiència energètica amb energies alternatives com la llum solar una font gratuïta, inesgotable, neta i respectuosa amb el medi ambient, que a més disminueix les despeses de consum energètic i per tant s'amortitza la inversió”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga

El consum d'energies renovables, com la fotovoltaica, és una alternativa que afavoreix al sistema, al planeta i al consumidor. Es tracta d'una opció neta. L'autoconsum contribueix a la descarbonització de l'energia i a millorar la qualitat de l'aire. Quants menys combustibles fòssils consumim, més net serà l'aire que respirem i reduirem la dependència energètica que tenim de l'exterior.

A més ajuda al compliment dels objectius de Paris 2030 de reduir un 20% les emissions de CO2 a l'atmosfera, ja que l'ús de l'energia solar fotovoltaica fa que no siga necessari recórrer a altres tipus d'energia com les hidroelèctrica, o centrals tèrmiques o nuclears, que comporten l'emissió de gasos contaminants a l'atmosfera.