Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'ajuntament de Riba-roja presenta la creació del Pla Estratègic d'Igualtat per al 2018-2022

L'empresa Equàlitat preveu finalitzar el projecte en un termini de set mesos

'IGUALTAT'6 d'Abril de 2018

Fidels als compromisos de transparència, participació ciutadana i comunicació, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de la Dona i Foment de la Igualtat i l'empresa Equàlitat, ha presentat públicament la Iniciativa de l'Estratègia Municipal d'Igualtat que inclou dos projectes: el disseny de l'I Pla d'Igualtat Intern per al consistori valencià i el disseny de l'I Pla Municipal d'Igualtat del municipi. L'Ajuntament i l'empresa Equàlitat estimen poder engegar aquest projecte en un termini de set mesos.

L'acte ha comptat amb la presència de diversos representants de l'ajuntament del municipi, el sociòleg i coordinador del pla, Joan Gonçales. En la presentació s'han abordat els objectius que es pretenen aconseguir amb l'engegada d'aquest projecte, així com els terminis d'execució del mateix amb la finalitat de sensibilitzar sobre la importància de disposar d'un pla d'igualtat tant intern com a extern.

L'elaboració d'aquest pla té com a propòsit principal posar en pràctica el principi d'igualtat d'oportunitat entre homes i dones dins del municipi. Per açò, des de l'ajuntament de Riba-roja es va a dur a terme un pla d'igualtat a nivell intern per a tot el funcionariat públic i un pla d'igualtat extern el qual respondrà a les necessitats de legitimar les accions igualitàries que impliquen a tots els veïns del municipi.

"Nuestro objectiu és realitzar un pla intern per a fomentar la igualtat en els mateixos fonaments de l'administració local, expressar-los amb solvència cap a l'exterior, i al mateix temps sensibilitzar a la ciutadania amb la finalitat de que genere accions igualitàries mitjançant un pla extern que li de veu, a través d'una planificació estratègica igualitària", ha afirmat l'alcalde del municipi, Robert Raga.

Aquest pla marcarà les polítiques d'igualtat entre 2018 i 2022 amb la finalitat d'avançar cap a "un model de població més just i equitatiu abordant en profunditat les desigualtats de gènere i la violència contra les dones". A més de les accions que l'ajuntament està duent a terme, amb aquest document es pretenen desenvolupar al voltant de 120 projectes d'igualtat en diferents àrees com són l'educació, la salut i benestar, l'ocupació, entre moltes altres.

L'execució d'aquest pla servirà per a programar determinades actuacions en els àmbits organizacionales i municipals amb la finalitat de difondre públicament els propòsits de la regidoria implicada en matèria d'igualtat de gènere. Aquesta planificació serà consensuada i aprovada per les comissions i pel Ple Municipal assegurant, així, la implicació de totes les àrees municipals i facilitant la transversalitat en les actuacions a l'administració pública i al poble de Riba-roja.

"La igualtat de dones i homes encara és un assumpte pendent en la nostra societat i és en les administracions publiques on resideix la gran part de la responsabilitat a l'hora de fer accions per a superar les resistències que ho impedeixen", ha conclòs la regidora de Dona i Foment de la Igualtat.