Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

LAjuntament de Riba-roja repartirà 20.000 Ecopoops i 3.000 botelletes per a netejar el pipí de les mascotes

La campanya municipal pretén conscienciar la població amb un missatge divertit, ecològic i molt visual

'SERVEIS PÚBLICS' 14 de juny de 2017


Jo si que ho faig I tu?, amb este eslògan l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Servicis Públics ha llançat una campanya de conscienciació destinada als propietaris de mascotes per a l’arreplega d’excrements en els carrers, places i parcs del nostre municipi.

L’objectiu és apel·lar a la responsabilitat de les persones que tenen gossos a càrrec seu i transmetre’ls la necessitat de comprometre’ls amb l’obligació de netejar els seus residus i mantindre així més neta Riba-roja. Per a això, la regidoria de Servicis Públics repartirà 20.000 ‘ecopoops’ entre la població.

Ecopoop és un recollidor de cartó reciclatge i biodegradable amb el que els usuaris podran arreplegar les caques les seues mascotes sense sentir-les en la seua mà, ja que és fàcil i còmode d’usar perquè funciona com una pinça.

A més al ser de cartó reciclatge no contamina, és una barrera sòlida de cartó que sella el contingut i  una vegada ho deposites en el contenidor de residus orgànics es desfà en poc de temps.

‘Som conscients de la problemàtica que genera per als nostres barris i urbanitzacions els excrements dels animals i creiem que és necessari atallar-ho amb campanyes de conscienciació com esta, que milloren la neteja en els nostres carrers’, manifesta Teresa Pozuelo, regidor de Servicis Públics.

Per a l’edil, ‘l’educació des de la base és fonamental pel que continuarem la campanya al setembre pels col·legis, els nostres fills són un exemple de les actituds que hem d’emprar moltes vegades els majors’

Paral·lelament, l’Ajuntament repartirà 3.000 botelletes per a la neteja del ‘pipí’ dels gossos. Estes botelletes, buides, hauran d’omplir-se per part dels propietaris amb aigua i un poc de vinagre.

Una vegada arruixada la zona en què hi ha miccionado la mascota, este líquid actua de desinfectant per a eliminar l’olor, netejar i desinfectar l’espai.

La campanya ja ha començat amb el repartiment d’ecopoops i botelletes en la Fira de les Associacions, la instal·lació de mupis i rètols en els fanals dels passejos més transitats per les nostres mascotes.

Per la seua banda, La regidoria de medi ambient, a través de la campanya ‘Bub-bub’,  ja ha realitzat també diverses accions per a intensificar la neteja i desinfecció de les zones més transitades pels gossos, tant en nucli urbà com en les urbanitzacions del terme municipal, a través de la patrulla de neteja canina.

Recordem que segons l’Ordenança  de Neteja Viària, l’article 27 arreplega com a infracció lleu la no retirada en les zones públiques dels excrements d’animals i l’article 28, ve establida la multa de fins a 90€ per incompliment.