Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja repartix 7.660 quilos d'aliments a prop de 600 persones vulnerables del municipi

A través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (Fega).

'POLITIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 10 d'abril de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha repartit durant aquests últims dies un total de 7.660 quilos d'aliments entre les 110 famílies més vulnerables de la localitat, prop de 600 persones, amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de la població. Les famílies beneficiares d'aquest programa alimentari complixen els requisits arreplegats en la normativa municipal per a accedir a aquest.

Els aliments es repartixen en lots a les famílies beneficiares de Riba-roja de Túria i estan compostos a base de productes no peribles com a llet, pasta, galetes, llegums, sucs, arrossos, cereals, llandes de conserves i una sèrie de matèries que es poden mantindre emmagatzemats en l'habitatge d'aquestes persones sense que perden, en manera alguna, les seues propietats primigènies.

Altres productes que s'afigen als lots de menjar són l'oli d'oliva, les fruites en conserves o els potets infantils de fruita o pollastre, ja que el seu disseny i estructura està basat per a donar resposta a les necessitats de les famílies, compostes per adults i menors, de manera que tots els seus integrants puguen consumir-los sense cap tipus de problema.

Aquesta iniciativa està inclosa en el programa d'ajuda alimentària a les persones més desfavorides del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a través del Fons d'Ajudes Europees per a les persones més desfavorides. Aquest organisme s'encarrega del repartiment d'aliments i productes de caràcter bàsic a les famílies més vulnerables de tota Espanya, amb l'ajuda de Creu Roja Espanyola.

L'organització del repartiment dels lots d'aliments a les famílies més desfavorides de la localitat es regula pels criteris més estrictes de confidencialitat, higiene i discreció per a garantir en tot moment que no s'incórrega en cap de problema sanitari amb les mesures de distància i aïllament imposat per l'actual pandèmia del Covid-19, amb intervals de quasi mitja hora entre el repartiment a cadascuna de les famílies de Riba-roja.

Cal recordar que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria està reconegut actualment com a organització associada de repartiment (OAR) que permet el repartiment dels productes alimentaris procedents dels fons espanyols de garantia agrària (Fega) del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest servei municipal s'emmarca en el programa d'ajuda alimentària que du a terme el departament de Polítiques Inclusives, Drets Socials, Igualtat i Majors amb l'objectiu d'atendre les famílies més vulnerables.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha subratllat la important labor que es realitza a través d'aquest programa municipal “per donar resposta a les necessitats d'una part de la població de la nostra localitat, especialment en la situació actual, de manera que les famílies tenen garantida una de les seues necessitats bàsiques com és el poder menjar”.