Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament incorpora el sentit únic en alguns trams del carrer Major i la Ctra. Vilamarxant per a millorar l'accessibilitat del vianant

La mesura serà provisional durant els pròxims tres mesos

15 de desembre de 2016


Amb l’objectiu de fer un centre urbà més accessible, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa esta setmana una mesura de reordenació del tràfic en el nucli urbà amb la finalitat d’afavorir la mobilitat sostenible i l’accessibilitat dels vianants.

Des del passat 14 de desembre, s’ha convertit en sentit únic el tram del carrer Major comprés entre el carrer Lepant i la Carretera València i la Carretera Vilamarxant des de la c/ Major fins carrer Moll. El sentit dels vehicles que accedixen pel carrer Major és d’entrada al centre de la població i els que procedixen per la Carretera València, únicament poden fer-ho en sentit cap a Vilamarxant.

‘L’objectiu és donar prioritat al vianant en la zona del nucli antic, per a aconseguir una zona més accessible’ assegura la regidor d’Urbanisme Teresa Pozuelo, qui matisa que la mesura s’ha dut a terme ‘rere conversacions amb els veïns i comerciants de la zona, amb els que s’han valorat tots els aspectes’.  

Els dos trams, habilitats amb sentit únic han sigut degudament senyalitzats i s’han dotat de mobiliari urbà, maceteros i bancs, per a delimitar els espais destinats al pas de vianants, així com per a crear espais urbans més confortables per al passeig.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha creat una zona blava per a facilitar que els ciutadans puguen accedir a la zona comercial del carrer Major i de la zona centre, tant per a realitzar les seues compres com per a efectuar gestions en l’Ajuntament, bancs i altres entitats. Es tracta d’una zona exempta de pagament però d’estacionament limitat a fi de que existisca rotació de vehicles.

La nova mesura estarà en funcionament durant els pròxims tres mesos de forma provisional. ‘Durant este temps veurem si el resultat és satisfactori i si hi ha qüestions que corregir’ destaca l’edil.  A partir de març, el sentit únic dels dos trams de la c/Major i Ctra. Vilamarxant, podria ser definitiu.