Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament incorpora un semàfor amb sistema Bluetooth per a afavorir l'accessibilitat de persones invidents i amb deficiències visuals

El dispositiu està instal·lat en la Carretera Vilamarxant i donarà servei a una vintena d'usuaris.

'BENESTAR SOCIAL'24 de novembre de 2017


Les persones invidents o amb deficiència visual greu de Riba-roja de Túria ja disposen d'un semáforo intel·ligent que millorarà la seua accessibilitat i facilitarà que aquest col·lectiu puga desplaçar-se amb major seguretat.

El nou semàfor instal·lat per l'empresa Ilunion està situat en la Carretera Vilamarxant creue amb carrer Major i funciona a través del sistema Bluethooh, integrant les funcions lluminoses i acústiques, la qual cosa possibilita persones amb baixa visió reben de forma individualitzada informació sobre la localització del semàfor

El 'PasBlue' s'activa a demanda de l'usuari, a través de comandament a distància o Bluetooth, evitant així que el sistema acústic funcione ininterrompudament.

El sistema acústic del 'PasBlue' és capaç d'emetre els següents sons: senyal acústic d'orientació per comandament, que s'emet quan l'usuari acciona el comandament i permet situar exactament el semàfor.

També, té senyal acústic d'activació registrada, que s'emet una vegada el sistema ha sigut activat i espera el cicle de verd per a donar pas; el senyal acústic de pas, amb to característic intermitent, que informa a l'usuari de la possibilitat de creuar de forma segura (fase verda). I senyal acústic de finalització de pas, amb un to ben diferenciat del to de pas, que avisa a l'usuari d'aquesta situació (fase verda intermitent).

Una vegada finalitzat el cicle, el sistema torna a la seua situació de repòs i es manté a l'espera d'una nova activació, bé amb comandament a distància o per Bluetooh.

El regidor de Benestar Social, Rafa Gómez Muñoz s'ha reunit aquest matí amb la directora de l'agència administrativa de l'ONCE a Llíria, Leticia Ventura per a presentar-li el nou dispositiu i informar-li sobre el desenvolupament del Pla Municipal d'Accessibilitat i les iniciatives que el govern té previst engegar en l'àmbit de la diversitat funcional.

Per a Leticia Ventura es necessari que a tots els serveis públics es puga accedir de forma autònoma. Hem de normalitzar la discapacitat i afavorir amb mesures com aquesta que la gent amb capacitats reduïdes isca al carrer , assegura.

La representant de l'ONCE ha mantingut una trobada posteriorment amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, regidors del govern municipal i una representació de pesones amb dificultats visuals.

Raga ha destacat l'esforç realitzat en els últims dos anys en matèria d'accessibilitat fins i tot a nivell turístic estamos avançant en matèria turística per a fer un municipi més accessible als visitants. El nostre objectiu és que persones amb qualsevol tipus de discapacitat puga gaudir del nostre Parc Natural o del patrimoni del nostre municipi

Per a Rafa Gómez aquesta sèrie de mesures favorecen l'accessibilitat i la integració dels col·lectius amb algun tipus de discapacitat, agrupats en Aridif, en l'activitat social del municipi .

El Pla Municipal d'Accessibilitat, realitzat per la Universitat Politècnica amb l'assessorament de COCEMFE i les entitats locals i la supervisió de la regidoria d'Urbanisme, està ja en l'última fase i en breu serà presentat a la societat.