Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament informa els treballadors afectats de l'aplicació de la Sentència de la RPT

Els tècnics sol·licitaran informes a diversos organismes públics sobre l’obligatorietat o no del reintegrament de les quantitats percebudes

10 de novembre de 2016


L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat dels tècnics municipals, va reunir ahir en el Centre Social als treballadors afectats pel compliment de la Sentència de la RPT per a informar-los del procediment d’aplicació.

La sentència del Tribunal Suprem de 23 d’octubre de 2014 anul·lava de ple dret l’acord relatiu a l’aprovació definitiva de la plantilla i modificació de la relació de llocs de treball per a l’exercici de 2010, per la que 185 treballadors van vore augmentat el seu salari entre 40 i 400 euros, en funció de la categoria laboral de cada u.

Els fets que van motivar la sentència del Tribunal Suprem arranquen al juny de 2010 quan l’anterior equip de govern, governat pel Partit Popular, va aprovar una pujada salarial del 3'2% per al personal funcionari i laboral, sobrepassant àmpliament el límit del 0'3% fixat pel Ministeri d’Hisenda, és a dir, el consistori va augmentar el poder adquisitiu en fins a un 2'9% en total.

Primer el Tribunal Superior de Justícia de València i, a continuació, el Tribunal Suprem en última instància van ratificar la il·legalitat que la mesura del govern del Partit Popular va aplicar als 185 dels 370 treballadors que formen part de l’ajuntament.

Després d’executar la sentència respecte a la plaça d’intendent principal i altres que van ser amortitzades, ara queda per complir el referent al reembossament de les quantitats ingressades als treballadors entre els anys 2011 i 2015, aspecte que ha sigut requerit per la Sindicatura de Comptes en el seu informe, així com per la Delegació de Govern.

Així mateix, l’alcalde, Robert Raga va destacar en la seua explicació la insistència del PP en els últims plens, en l’apartat de precs i preguntes, en el que instaven el regidor de Personal a contestar sobre el grau de compliment de l’esmentada Sentència.

‘L'aplicació de la sentència no és responsabilitat ni dels sindicats ni de l’oposició sinó de qui llavors governava’, va destacar Raga. Respecte a l’execució de la mateixa, va dir, ‘Ho hem fet amb el menor impacte per als treballadors, ja que d’haver-ho aplicat a  l’agost de 2015 quan es va donar compte al Ple a la nova Corporació es podia haver iniciat el descompte de la nòmina’, va assegurar l’alcalde, no obstant això, va matisar ‘estem esgotant totes les possibilitats per a evitar la seua execució, però no podem incórrer en un delicte de prevaricació per incomplir la sentència’.     

Els tècnics van anunciar que sol·licitaran informes tres organismes públics, el Consell Jurídic Consultiu, la Conselleria d’Administracions Públiques i la Delegació de Govern a fi que es pronuncien  sobre l’obligatorietat o no de l’aplicació de la sentència i en el cas que s’aplique obligada, ‘buscar les fórmules menys lesives per als treballadors’.                                                                  

L’alcalde va comunicar als treballadors que l’Ajuntament ‘esgotarà tots els òrgans per a veure si algun facilita a l’Alcaldia algun informe favorable que evite sol·licitar la devolució dels imports als treballadors’

El consistori comunicarà individualment a cada treballador la liquidació de les quantitats a reembossar Una vegada rebudes les notificacions, a títol individual, podran interposar un recurs de reposició.