Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament inicia de forma urgent la reparació dels camins rurals afectats per les fortes pluges

Segons els registres en només dos dies Riba-roja va acumular 117 l/m2 i el polígon 81 l/m2

'VIA PÚBLICA I URBANISME'22 d'octubre de 2018

Les fortes pluges dels últims dies han provocat diversos danys en les zones rurals del municipi com a conseqüència dels corriments de terra, que han provocat foradades en la calçada i acumulació de pedra en alguns vials.

En tan sols dos dies, dijous 18 i divendres 19 d'octubre es van arreplegar en Riba-roja 117 l/m2 i en el polígon 81 l/m2 pels efectes de la gota freda. Aquests registres, no habituals en aquesta zona, han sigut beneficiosos per als cultius però han ocasionat alguns desperfectes.

El pla d'actuació municipal preveu una primera intervenció en les zones d'habitatges disseminats, on les fortes pluges han provocat danys en els accessos a les mateixes. Posteriorment, els treballs se centraran en la reparació de camins rurals principalment lindantes amb els camps de cultiu de taronges. Els treballs se centren des d'avui en la retirada de terra acumulada i la reparació de foradades en els vials.

Així s'ha acordat en la reunió de coordinació mantinguda aquest matí per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo, el tècnic d'Urbanisme i els agents de la secció Rural de la Policia Local, encarregats de revisar durant el cap de setmana les zones més afectades pel temporal.

Aquestes són la zona del Pou de Mallorquí, Els Bous, Borreguillo, camí Seminar, camí Posa, camí del Camp de Tir, el Pouet de calabuig, la zona d'Escoto, Pla de Nadal, la Llobatera o Carassoles, entre uns altres.

"Vamos a intervenir de forma immediata als accessos que afecten a l'accés a habitatges per a facilitar el pas dels veïns i veïnes a les seues cases i posteriorment actuarem sobre aquells camins d'accés a les finques de cultiu del terme municipal", ha assegurat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

L'Ajuntament de Riba-roja destinarà 16.000 € per a pal·liar aquests danys, que se sumaran als 90.000 € de la subvenció concedida per la Diputació de València dins del Pla de Camins i Vials (PCV) de la Diputació de València, per a l'adequació de camins rurals.