Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament posa en marxa des d'agost el nou programa de Servei d'Atenció i Seguiment per a les persones amb problemes de salut mental greu

El servei estarà format per un equip multidisciplinari amb un educador social i una psicòloga que actuarà com a responsable enfocat a veïns empadronats d'entre 18 i 65 anys d'edat.

'POLITIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 1 d'agost de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria posarà en marxa des d'aquest pròxim 1 d'agost el nou programa de Servei d'Atenció i Seguiment per a les persones amb problemes de salut mental greu (SASEM), subvencionat per la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquest servei compta amb tres àrees principals d'intervenció: els hàbits de salut tant física com mental, les activitats de la vida diària i, finalment, la integració comunitària.

El departament de Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors de Riba-roja de Túria ha disposat un equip multidisciplinari format per un educador social i una psicòloga que exercirà les funcions de responsable del programa. L'horari d'atenció al públic s'ha fixat en un tram de 8 a 15 hores de dilluns a divendres, mentre que l'atenció serà els dilluns, dimecres i divendres d'11 a 13 hores en el centre municipal La Botaia. A més, s'ha habilitat un telèfon mòbil, el 637 898 749 perquè es puguen sol·licitar les cites prèvies.

El servei públic està enfocat per a persones d'entre 18 i 65 anys d'edat i s'exigeix ser veí de Riba-roja de Túria. Per a ser atés, a més, ha de reunir els criteris de diagnòstic de Trastorn Mental Greu o sospita de presentar-ho. També han de patir diferents graus d'afectació sobre la seua esfera personal, familiar, social i laboral, de manera que podran rebre la corresponent atenció del servei públic.

El programa municipal està enfocat com a acompanyament a persones amb malaltia mental greu en la consecució d'una vida integrada en la comunitat, de manera que es puga facilitar la permanència en el seu domicili particular i un entorn social adequat per a tractar aquest tipus de malalties de la Seguretat Social. Les diverses fases del programa se centren en una intervenció psicològica i social, un seguiment i suport comunitari, tallers específics amb l'objectiu de potenciar la inserció soci-laboral, un acompanyament en el procés terapèutic i social i, en últim lloc, informar, secundar i formar a les famílies i persones cuidadores.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat l'esforç del govern valencià encapçalat per Ximo Puig i de l'ajuntament “per oferir un servei públic adequat a les necessitats de les persones que pateixen una malaltia mental greu i de les seues famílies i l'entorn que també pateix les seues seqüeles, per això hem de continuar invertint en Serveis Socials en tots aquells àmbits i sectors que així ho demanden”.

Cal recordar que al llarg d'aquesta legislatura s'han incrementat en un 80% les partides destinades a Polítiques Inclusives i Drets Socials que passa dels 1’1 milions de l'any 2019 fins als 2 milions d'euros que s'executaran al llarg del present exercici 2022. L'equip de govern ha incrementat, també, el nombre de treballadors del departament que passa de 14 empleats l'any 2019 als 27 que s'aconseguiran a la fi d'any, el doble entre tots dos períodes.