Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament posa en marxa un dispositiu d'emergència davant de l'onada de fred

Les persones en situació precària rebran assistència per a mitigar les baixes temperatures.

17 de gener de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa un dispositiu d’atenció a les persones que viuen en condicions d’habitabilitat més precàries en el nostre municipi davant de l’onada de fred anunciada per a esta setmana, que provocarà la caiguda de fins a huit graus de les temperatures, amb major sensació tèrmica de fred, agreujada per les ratxes de vent i gelades que podrien afectar també la costa.

Efectius de la Policia Local i personal de Benestar Social s’han desplaçat ja als punts en què habiten estes persones per a oferir-los assistència en cas que requerisquen d’una ajuda extraordinària com a allotjament, menjar o roba d’abric, com a mantes, durant els dies en què persistisca el temporal de fred.

A partir de hui, segons Aemet, hi haurà una entrada d’aire del nord-est d’origen continental, més sec i fred, «que donarà lloc a un episodi de temperatures molt baixes i que es mantindrà, almenys, fins al divendres», segons l’agència estatal que preveu, inclús, precipitacions en forma de neu en cotes baixes i de gelades. La matinada del dimarts 17 i la matinada del dimecres 18, seran els més crítics perquè pararà el vent i les gelades seran importants. Les mínimes podran desplomar-se fins a -5ºC en alguns punts de la costa.

Per a evitar situacions de perill en la xarxa de carreteres secundàries, el dispositiu municipal també comptarà amb personal de la brigada d’Obres i Serveis que estarà alerta per a actuar amb la màquina i tirar sal en el paviment en el cas de que siga necesari.

Esta situació ha portat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Direcció General d’Emergències, a activar també la campanya contra el fred dirigida a persones sense llar. En concret, la Generalitat ha sol·licitat als ajuntaments valencians que constituïsquen un dispositiu d’arreplega, atenció i informació a les persones sense sostre.

El protocol, elaborat des de novembre, s’ha remés també a les entitats del tercer sector (ONG, associacions sense ànim de lucre, etc.) que gestionen els albergs. Estes iniciatives s’allargaran fins al pròxim 30 de març, encara que es podran ampliar en el cas que persistisquen les baixes temperatures.