L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga assistix com a membre electe a la constitució del Consell de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030
L'Ajuntament de Riba-roja mostrarà als socis de la Xarxa la carta de servicis municipal alineada als ODS en un vídeo exemple de bones pràctiques.
'AGENDA 2030' 16 d'octubre de 2024
L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha assistit este matí a Madrid a la reunió constitutiva del nou Consell de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 per al desenrotllament sostenible, presidida per l'alcalde de Benidorm, Antonio Pérez.
Després de la designació en IV Assemblea realitzada el mes de juliol passat a Màlaga, Riba-roja se suma de manera operativa a l'òrgan que liderarà, durant els pròxims quatre anys, les accions de divulgació i comunicació de l'Agenda 2030 dirigides a la ciutadania i l'impuls del diàleg i el compromís entre les entitats locals per a la consecució dels ODS a través de les polítiques locals, així com l'enfortiment del paper estratègic que juguen els ajuntaments en el desenrotllament de l'Agenda 2030 a Espanya.
En esta línia, Raga va destacar "l'important repte que tenim per davant per a dur a terme accions tangibles en el marc de les polítiques públiques encaminades a la conscienciació i implicació de la ciutadania i a facilitar la seua comprensió sobre el compliment dels ODS, objectius primordials per a aconseguir una societat més justa i sostenible". L'alcalde va recordar accions que tenen com a marc els ODS, com la recentment aprovada Agenda Urbana, la implementació del Pla Estratègic, la contractació pública innovadora, Ribalicita o la Carta de Servicis municipal, entre altres.
Després de la presentació dels nous membres es va informar del pla d'actuació de la Xarxa per a 2024-2025, la convocatòria d'ajudes a l'entitats locals en matèria d'agenda 2030 i es van establir els grups de treball.
Enguany, la xarxa apostarà per les accions formatives conceptuals i d'implementació de l'Agenda 2030, amb una jornada que es desenrotllarà al novembre en Alcobendas i la generació d'un banc de recursos formatius que tinguen un impacte directe cap a la ciutadania. Així mateix s'aposta per la creació d'una plataforma d'indicadors locals per al seguiment i monitoratge del nivell de compliment de l'Agenda 2030 en l'àmbit local, la realització de tallers, jornades i trobades que fomenten l'intercanvi de coneixement i bones pràctiques.
Concretament, en l'àmbit comunicatiu, Riba-roja participarà pròximament al costat de la Xarxa en l'edició d'un vídeo informatiu de la carta de servicis municipal alineada als ODS, que servirà com a exemple de bones pràctiques a la resta de socis.
Durant la sessió s'ha proposat la ciutat de Vitòria per a acollir la V Assemblea de la Xarxa, que se celebrarà al novembre de 2025.
Esta xarxa està integrada per 689 entitats locals i ha experimentat un increment del 8% en els últims mesos. Representa a més de 32 milions de persones i és la de major nombre d'entitats locals de la FEMP, amb aportació de 24 socis observadors i 14 socis col·laboradors.
Compartir
¿Te sirvió? ¡Compártelo!
Contenido eliminado correctamente
Contenido añadido a portada de sección
Contenido añadido a Zona de Home