Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga impulsa un gran pacte polític per a la reactivació econòmica i social

El govern municipal traçarà acords amb empresaris i sindicats per a establir un full de ruta que permeta eixir de la crisi.

'ECONOMIA I HISENDA' 28 d'abril de 2020

Aconseguir un pacte de legislatura que permeta acords pressupostaris destinats a pal·liar la situació de crisi entre els col·lectius més castigats per la pandèmia del Covid 19. Aquesta és una de les línies estratègiques del govern municipal de cara als pròxims mesos.

Així ho ha anunciat aquest matí l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga als portaveus dels grups polítics, Partit Popular, Ciudadanos, Vox, Compromís, Podem Riba-roja i EU, qui ha subratllat que el govern continuarà apostant fermament en les mesures sanitàries de prevenció contra el virus per a evitar major nombre de contagis.

Els acords econòmico-socials que marcaran les línies de treball pivotaran sobre tres pilars: Serveis socials i Majors, Economia i Ocupació i Formació. Per a això serà necessari arribar al consens per a poder modificar partides pressupostàries del Pressupost Municipal de 2020, destinades a incrementar econòmicament aquestes àrees i que possibiliten una eixida amb garanties de la crisi sanitària. Aquestes modificacions hauran d'estar aprovades en juny a fi de poder atendre amb garantia totes les necessitats de la població.

L'alcalde de Riba-roja ha mostrat la seua disposició d'obrir aquest acord també als agents socials i sindicats, a fi d'aconseguir el major consens possible en les mesures adoptades. Recordem que Riba-roja de Túria suma un potent sector industrial i logístic amb més de 850 empreses en la seua àrea industrial. La seua situació estratègica, amb enllaç a l'A3 i l'A7, així com la proximitat amb el Port de València i l'aeroport ha permés que el 60% de les empreses hagen pogut mantindre la seua activitat durant l'Estat d'Alerta. No obstant això, moltes d'aquestes han vist disminuir els seus ingressos considerablement.

La proposta presentada hui als portaveus dels grups polítics arriba després d'un primer acord del govern municipal amb la resta de forces polítiques, referent a la línia d'ajudes econòmiques destinades a autònoms, microempreses i comerços, per als quals es destinaran 660.000 euros. El programa “RibaActiva Covid 19” tindrà especial incidència entre aquests col·lectius que s'han vist obligats a tancar totalment els seus establiments per l'estat d'alarma. La xifra d'autònoms, els més castigats en aquesta pandèmia, ascendix a 1.760 en el municipi de Riba-roja. El programa d'ajudes s'ampliarà també als qui no han tancat íntegrament, però si han vist minvats els seus ingressos un 50% en la facturació mensual.

Aquestes ajudes de reactivació econòmica i social de Riba-roja de Túria s'afigen a la que es va posar en marxa en un primer moment per a atendre i tractar les qüestions sanitàries, que es van articular a través d'una partida de 254.000 euros per a les ajudes d'emergència social i salut (129.500 euros), la neteja i desinfecció (65.000 euros), desinfecció de vehicles (30.000 euros), seguretat i ordre públic (20.000 euros) i teletreball (10.000 euros).

El pacte polític per a la reactivació econòmica i social ve en la línia de l'acord valencià de reconstrucció anunciat recentment pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig a l'executiva de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per la qual es reclama autonomia local per a fer ús dels recursos en benefici de la ciutadania.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat “la necessitat de redoblar esforços i arribar a acords amb els diferents grups polítics per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica, de manera que s'establisquen les bases per a una recuperació amb garanties necessàries per a la reactivació econòmica del nostre potent sector industrial i logístic, microempreses i comerços".