Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga inicia la ronda de contactes amb el teixit associatiu social amb Riba-roja Solidària

L'entitat proposa la creació d'una Xarxa de Voluntariat Social entre les diferents entitats.

'POLITIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 2 de febrero de 2021

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la regidor de Polítiques Inclusives i Drets Socials han mantingut aquest matí una reunió telemàtica amb l'Associació Riba-roja Solidària. AquestA és lA primerA de les trobades que l'alcalde té previst realitzar amb el teixit associatiu social, a fi de tindre un contacte directe i conéixer l'impacte de la pandèmia en l'acció social dels col·lectius.

Així, la trobada ha servit per a recollir les propostes de l'associació en matèria social. Una d'aquests plantejaments ha sigut la creació d'una Xarxa de Voluntariat Social, liderada per l'Ajuntament, i amb la participació d'altres entitats que treballen l'ajuda social com Càritas. Aquesta xarxa atendria diverses causes socials i utilitzaria el voluntariat com a eina d'integració, suport i conscienciació social.

En la trobada, Riba-roja Solidària ha posat també damunt la taula la necessitat de “col·laboració pràctica” entre institucions, a través d'un pla d'acció conjunt per a poder fer front a les necessitats urgents.

Un altre dels temes que preocupen l'entitat és la cerca de solucions per a atallar el problema de la bretxa digital, tan necessaris en aquesta època de crisi sanitària i la necessitat de millorar la burocràcia per a la sol·licitud de les prestacions socials.

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja els ha informat de les diferents accions que s'estan duent a terme des del consistori, tant a nivell laboral com formatiu per a persones sense formació o una formació bàsica, com la programació del Curs de Competències Clau que es reprendrà una vegada passe la pandèmia i que són el pont per a obtindre els certificats de professionalitat necessaris per a accedir al mercat laboral.

L'alcalde ha valorat positivament la trobada, “és necessari conéixer també la realitat social a través dels col·lectius que treballen dia a dia amb les famílies més vulnerables i poder actuar, de manera coordinada, per a mitigar la situació de necessitat que passen aquestes famílies, especialment en la situació que vivim”. Raga ha matisat, “mantindrem un contacte estret amb el teixit social, a través de videoconferències mentre no es reprenga el contacte social, per a continuar treballant en aquesta línia”.

Riba-roja Solidària
C/Primer de Maig, 41
Horari: dissabtes d'11.00-13.00 hores