Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja sol·licita a la secretària autonòmica d'Economia treballar conjuntament en l'impuls de l'activitat industrial

El consistori estudia la ubicació de “punts nets” de proveïment d'EPIs en l'àrea empresarial.

'ECONOMIA I HISENDA' 6 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja té la mirada posada en la reactivació de l'economia local i en el restabliment de l'activitat industrial, afectada per la crisi sanitària del Covid. Així li ho ha traslladat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga a la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, en la reunió telemàtica mantinguda aquest matí.

Des de l'inici de l'estat d'alarma, el consistori ha treballat en una sèrie de mesures encaminades a afavorir al sector industrial, com les ajudes a autònoms, microempreses i comerços del municipi, dins del Pla RibActiva. En aquesta línia, l'Ajuntament ha destinat 670.000 euros amb l'objectiu de pal·liar els efectes dels col·lectius més afectats per la pandèmia. Paral·lelament s'ha dut a terme un pla de neteja i desinfecció en les zones més concorregudes del polígon industrial.

Per la seua banda, la secretària autonòmica ha anunciat a l'alcalde que la conselleria d'Economia està treballant en diverses línies d'ajudes directes destinades a inversions en els comerços, així com per a sufragar despeses ocasionades pel Covid en aquest sector.

Així mateix ha transmés tranquil·litat respecte a l'execució de les ajudes de l'IVACE que seran efectives en 2021, després d'haver quedat paralitzades per la impossibilitat d'executar-les i que permetran avançar en la millora de l'enllumenat, la seguretat, les noves tecnologies, la mobilitat o la senyalística entre altres aspectes. Aquesta subvenció es destina anualment al desenvolupament d'aquestes àrees industrials que aglutinen a més de 800 empreses en els seus més de 6 milions de metres quadrats d'extensió.

L'Ajuntament de Riba-roja ha dut a terme altres accions com la creació d'un mapa geolocalitzat que permet als usuaris detectar de manera ràpida i senzilla tots els serveis essencials disponibles en un radi inferior a 8 quilòmetres. És el cas d'informació relativa a les parades de Metrovalencia, ConectaMetro i arRIBABUS i els horaris que estan en vigor en aquest període d'alerta sanitària, així com una relació de tots els aparcaments gratuïts municipals disponibles en el nucli urbà, bancs, farmàcies, establiments de restauració o serveis sanitaris.

Actualment, el consistori treballa en la creació de punts nets i d'informació en les àrees industrials. Aquests espais estaran localitzats en llocs visibles i es convertiran en punts de distribució d'equips de protecció individual (EPIs) per als treballadors i treballadores que ho requerisquen.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que “la reactivació econòmica dels nostres polígons és clau per a la generació de riquesa local i llocs de treball. Per això- ha matisat- continuarem impulsant mesures en coordinació amb el teixit associatiu industrial que permeten eixir d'aquesta situació”