Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja trasllada a la Conselleria d'Habitatge l'expedient de l'edifici amenaçat de desallotjament per la Sareb per a la cerca de solucions

Raga es reuneix amb el secretari autonòmic per a informar-lo del problema veïnal.

'URBANISME' 8 de febrer de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la tinenta alcalde i regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo s'han reunit aquest migdia amb el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social; César Jiménez i la directora general d'Emergència residencial, Pura Peris, a fi d'abordar la situació que pateixen vint famílies inquilines d'un cèntric edifici de Riba-roja.

Tant l'alcalde com la regidor es van reunir dissabte passat amb els representants de les famílies afectades que han rebut un avís per part de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, Sareb, per a ser desallotjats dels seus habitatges.

L'Ajuntament ha traslladat als responsables autonòmics l'expedient perquè siga estudiat tècnicament i puga buscar-se una solució satisfactòria i coordinada entre les diferents administracions i els veïns afectats. Els responsables d'Habitatge han manifestat que estan en contacte permanent amb la Sareb i que el fet d'estar al dia amb els pagaments i amb els contractes en vigor juga al seu favor.

El passat 16 de novembre després de ser avisats per la Societat i posteriorment pel Jutjat número 3 de Lliria, els veïns van aportar tota la documentació que acredita la validesa dels contractes de lloguer amb aquesta. En aqueix moment, l'Ajuntament es va preocupar pel cas i va iniciar converses amb la Sareb per a aconseguir una mediació i solucions al problema, sense obtindre de moment cap resposta favorable als interessos de les famílies.

Després de la vista amb el jutge a principis del mes de febrer i a l'espera de la resolució judicial, l'Alcalde ha anunciat que es reunirà dimecres que ve amb el vicepresident i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, “per a fer front al que considerem una injustícia amb famílies del nostre municipi que, tenint tot en regla, poden acabar al carrer” ha afirmat Raga, avisant que en qualsevol cas “l'Ajuntament no els deixarà en cap moment desemparats”.

Segons ha explicat l'alcalde, les famílies la documentació de les quals avalaria la legitimitat de la seua condició d'inquilins, estan vivint “un malson en un moment de màxima dificultat social per culpa de la pandèmia”. Així, Raga ha traslladat als representants de les famílies i un dels advocats presents en la trobada que el consistori recorreria a totes les eines jurídiques a disposició i que se'ls informaria de qualsevol avanç obtingut.